Aasgier Alteri afgevallen

'Nog één partij in race voor HEMA: investeerder Parcom'

16 oktober 2020 08:33 Aangepast: 16 oktober 2020 12:07
Een filiaal van HEMA in Amsterdam, september 2020. Beeld © ANP

De Nederlandse investeerder Parcom is als enige partij over in de strijd om warenhuisketen HEMA. Het bedrijf mag exclusief onderhandelen met de huidige eigenaren van het bedrijf, een groep schuldeisers.

De gesprekken staan op het punt van beginnen, meldt Het Financiele Dagblad op basis van bronnen. De Britse Investeringsmaatschappij Alteri, die ook interesse had om HEMA over te nemen, is uit de race, meldt de krant.

HEMA en Parcom reageerden niet direct op een verzoek om commentaar van RTL Z.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na Intertoys heeft Britse aasgier Alteri nu HEMA in het vizier

Supermarktketen Jumbo is trouwens nog niet helemaal uitgespeeld. Eigenaarsfamilie Van Eerd zou als minderheidsaandeelhouder betrokken zijn bij de overnamepoging van Parcom. Jumbo werkt sinds vorig jaar samen met HEMA.

Dat er nu nog maar met een partij gesproken wordt, betekent niet dat een overname door Parcom een uitgemaakte zaak is. Het bedrijf gaat de financiële staat van het bedrijf eerst nauwkeurig inspecteren. Die is door de coronacrisis deplorabel, en daarmee indirect de oorzaak dat de keten te koop staat.

Groep investeerders aan de macht

Doordat HEMA winkels moest sluiten vanwege coronamaatregelen, kon het bedrijf haar schulden niet meer betalen. Halverwege juni greep een groep schuldeisers van het bedrijf de macht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

HEMA komt weer in buitenlandse handen: schuldeisers grijpen de macht

In ruil voor de aandelen van HEMA werd een bedrag van 300 miljoen euro aan schuld kwijtgescholden. De groep buitenlandse investeerders die HEMA op deze manier ontfutselden van miljardair Marcel Boekhoorn heeft het bedrijf vervolgens meteen in de etalage gezet. 

Financiering nog niet rond

Ook als er bij het boekenonderzoek geen lijken uit de kast komen, is de deal overigens nog niet rond. Parcom zelf moet het geld voor de overname ook nog bij elkaar zien te brengen, aldus de bronnen van de krant. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van