Meer eten bezorgd

Corona stuwt bestellingen maaltijdbezorger Just Eat Takeaway

14 oktober 2020 08:37 Aangepast: 14 oktober 2020 09:39
Bezorger van de Nederlandse TakeAway-dochter Thuisbezorgd.nl Beeld © ANP

Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway lijkt te profiteren van de coronacrisis omdat meer mensen eten thuis laten bezorgen.

Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het derde kwartaal het aantal bestellingen met bijna de helft oplopen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In Nederland groeide het aantal orders met een derde en in Canada was zelfs sprake van een verdubbeling met een jaar geleden.

Grote overnames

De integratie van Just Eat en Takeaway.com ligt op schema. Het Britse Just Eat fuseerde begin dit jaar met het Nederlandse Takeaway.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beleggers kijken bij derdekwartaalcijfers vooral verder vooruit

De onderneming verwacht nog steeds dat de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub in de eerste helft van 2021 kan worden afgerond. Begin oktober gaven de aandeelhouders van Just Eat Takeaway groen licht voor de deal.

De overname wordt volledig betaald in aandelen, ter waarde van zo'n 7,3 miljard dollar.

Beleggers enthousiast

Just Eat Takeaway heeft het aanbod van restaurants de laatste periode uitgebreid met onder meer 800 restaurants van McDonald's wereldwijd. Ook in Nederland bezorgt het bedrijf inmiddels maaltijden van de fastfoodketen.

Op de Amsterdamse effectenbeurs reageerden beleggers vanochtend enthousiast op de resultaten. De koers van de maaltijdenbezorger noteerde na 20 minuten handelen een plus van 4,4 procent op 102,10 euro. De AEX-index noteerde een verlies van 0,3 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van