'Stroppenpot vullen'

ING Bank wil salarissen drie jaar lang bevriezen

10 oktober 2020 11:37 Aangepast: 10 oktober 2020 15:09
Beeld © Vincent Jannink

De Nederlandse ING Bank wil het personeel drie jaar lang geen loonsverhoging geven. De vakbonden zijn woedend.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD). Tot 2024 wil ING Bank de salarissen bevriezen. Medewerkers zouden er dus niets bij krijgen, terwijl de prijzen in de winkel wél stijgen.  

Reden voor ING om de salarissen niet te willen verhogen zijn de onvoorziene gevolgen van de coronacrisis en sterke toename van toezichtskosten om witwassen tegen te gaan, schrijft het FD.

Coronacrisis

Volgens de krant schreef ING aan de vakbonden dat de wereldwijde gevolgen van de coronacrisis waarschijnlijk groter zijn dan 'we nu al denken' en dat deze een 'niet te overzien effect' zou hebben op de economie en daarmee op de financiële sector.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronacrisis raakt salaris nog niet: lonen fors gestegen

De vakbonden zijn ontstemd. FNV-bestuurder Gerard van Hees zegt tegen persbureau ANP dat hij het vreemd vindt dat ING nu inzet op een meerjarige cao. Zelf ziet hij meer in eenjarige afspraken. 

Looneis FNV: 5 procent

De vakbonden zijn vrijdag ook met eigen voorstellen gekomen richting ING. FNV houdt daarbij vast aan een looneis van 5 procent. De partijen liggen dus behoorlijk uit elkaar. De onderhandelingen starten binnenkort.

De winst van ING Bank daalde in het tweede kwartaal met 79 procent tot 299 miljoen. De reden voor de enorme daling is dat de bank veel meer geld opzij moest zetten vanwege leningen aan bedrijven en instellingen waarvan ze niet zeker weet of die ooit terugbetaald worden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van