Amazon regelt zelf testen

Bijna 20.000 werknemers van Amazon positief getest op corona

02 oktober 2020 10:51 Aangepast: 02 oktober 2020 11:31
Beeld © Amazon

Bij webwinkel Amazon en diens dochteronderneming Whole Foods zijn tussen maart en september bijna 20.000 werknemers positief getest op het coronavirus.

Volgens Amazon is er binnen het bedrijf direct een team samengesteld toen in maart duidelijk werd dat het testen van personeel van 'cruciaal belang' zou zijn.

Er werden verschillende deskundigen ingehuurd, van onderzoekswetenschappers tot inkoopspecialisten en software-ingenieurs. Ook werd een laboratoriumruimte geregeld om daar testen te doen. "Duizenden testen per dag dat uitgroeide tot 50.000 stuks per dag en dat verdeeld over 650 locaties."

Enorme klus

Grootschalig testen was nodig omdat in totaal 1,4 miljoen werknemers bij het bedrijf werken, een enorme klus. In totaal heeft tot dusver minder dan 1,5 procent van het personeelsbestand het virus opgelopen.

Hoewel er toch een deel van de werknemers besmet is geraakt, is de directie optimistisch. Zij waren uitgegaan van meer besmettingen. "Als het percentage besmettingen hetzelfde was als bij de algemene bevolking, dan zouden bijna 34.000 mensen besmet moeten zijn. In werkelijkheid gaat het om 19.816 werknemers. Dat is 42 procent lager dan het verwacht aantal."

Maatregelen

Volgens Amazon zijn al snel maatregelen genomen. Sinds maart moeten mensen afstand houden van elkaar, en voor elk besmet persoon moeten drie tot vier collega’s in quarantaine. Ook wordt zoveel mogelijk thuisgewerkt. "Dit betekent dat onze medewerkers een zeer laag risico lopen op overdracht op de werkplek."

Miniatuurvoorbeeld
Amazon-baas rijkste man van de wereld

Amazon-ceo Bezos bezit als eerste meer dan 200 miljard dollar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van