Privacy versus zorgplicht

Dilemma werkgever: personeel inlichten over zieke collega of niet?

01 oktober 2020 07:03
Een medewerker van de Bijenkorf spuit desinfecterende handgel bij een klant voor deze naar binnen mag. Beeld © ANP

Het opgelaaide aantal coronabesmettingen zorgt voor flink wat hoofdbrekens bij werkgevers. Zoals hoe je moet handelen bij een besmette werknemer. Mag je bijvoorbeeld zijn collega's inlichten, zodat die gewaarschuwd zijn?

Je zou zeggen van wel, want als werkgever heb je toch een zorgplicht voor al je werknemers? Maar het antwoord is 'nee'. Privacywet AVG verbiedt het werkgevers om de naam van een zieke werknemer te delen met de rest van het bedrijf.

Ziekte is privé

Wat voor ziekte je hebt en hoe je die hebt opgelopen hoef je in z'n algemeenheid alleen aan de bedrijfsarts of arbodienst te vertellen, laat Silvia Pilger, woordvoerder van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), weten.

Iemand die positief test op corona hoeft dat dus ook niet aan zijn werkgever te vertellen. En die mag op zijn beurt ook niet vragen waarom iemand zich ziek meldt. De AVG gaat zo ver, dat zelfs als iemand uit zichzelf vertelt dat hij of zij corona heeft, de werkgever dit alsnog niet zomaar mag delen

Alleen als een werknemer zelf aangeeft dat de collega's geïnformeerd mogen worden over zijn of haar ziekte, is dat toegestaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mag een werkgever je verbieden om op vakantie te gaan naar het buitenland?

Bron- en contactonderzoek

Maar hoe wordt het bedrijf dan op de hoogte gesteld van een coronabesmetting? Dat hangt af van het bron- en contactonderzoek dat de GGD bij iedere besmetting uitvoert.

Dit gebeurt volgens de richtlijnen van het RIVM. Als er uit dat onderzoek blijkt dat de werknemer collega's besmet kan hebben, dan krijgen die dat te horen van de GGD of de besmette collega zelf, als de GGD zelf te druk is. 

"Dat gebeurt alleen wanneer het risico dat toelaat", vertelt woordvoerder Sonja Kloppenburg van de overkoepelende organisatie van GGD's, de GGD GHOR. "Je wordt gebeld als je risico loopt", verzekert zij. 

En als er aanleiding voor is, kan de GGD ook de bedrijfsarts of de werkgever zelf benaderen, om te overleggen over maatregelen op de werkvloer, meldt de AP nog wel.

"Breiclub of beursvloer, dat maakt geen donder uit. Het gaat om risico."

Toch kan het gebeuren dat je níet wordt gebeld, ook al is een collega wel besmet. In het bron- en contactonderzoek wordt namelijk een selectie gemaakt op basis van het risico dat iemand waarmee een besmet persoon contact heeft gehad, ook besmet kan zijn.

Risico: hoe lang en hoe dichtbij

"Als jij besmet bent maar overal altijd netjes anderhalve meter afstand hebt gehouden tijdens werk, maar in de pauze wel nauw contact hebt gehad met die ene leuke collega van een andere afdeling, dan wordt alleen zij gebeld", geeft Kloppenburg als voorbeeld. 

"Breiclub of beursvloer, dat maakt geen donder uit. Het gaat om risico en dat wordt bepaald door hoe lang en hoe dichtbij je bij iemand bent geweest", verduidelijkt ze. Omdat dit onderzoek gebeurt op basis van de namen die de besmette persoon noemt, kan het dus gebeuren dat de GGD niet alle mensen weet die eventueel risico lopen. En dus raadt Kloppenburg aan om altijd het gezonde verstand te blijven gebruiken. 

"Je mag als werkgever wel delen met je werknemers dát er iemand ziek is geworden."

Maar dan zul je toch eerst moeten weten dat een collega besmet is, zou je zeggen? In de praktijk zul je daar snel genoeg achter komen, denkt Jannes van der Velde, woordvoerder van werkgeversvereniging AWVN. 

Spanningsveld privacy en zorgplicht

Hij constateert weliswaar een spanningsveld tussen de AVG en de zorgplicht van een werkgever, maar er is ook een oplossing. "Je mag als werkgever wel delen met je werknemers dát er iemand ziek is geworden", vertelt hij. "En dan zal het ook niet lang duren voor bekend is wie dat is. Zeker in een bedrijf waar je met een kleine groep werkt, valt zoiets wel op."

"Collega's kunnen dan zelf wel nagaan of ze extra alert moeten zijn op klachten en eventueel moeten testen", aldus Van der Velde, die benadrukt dat het beleid van de GGD leidend is. 

En volgens dat beleid hoef je je geen zorgen te maken zolang je niet gebeld wordt, legt Kloppenburg namens de GGD nog maar eens uit. "Maar voorzichtigheid is altijd goed."

Overtredingen AVG?

Of de AVG vaak wordt overtreden door werkgevers vanwege coronabesmettingen op de werkvloer, is overigens onduidelijk. De AP reageerde niet direct op aanvullende vragen van RTL Z.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thuiswerken vanwege de coronacrisis? Dit zijn je rechten en plichten als werknemer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van