Tientallen arbeidsplaatsen

Coronacrisis raakt festivalbedrijf ID&T: bijna helft banen weg

28 september 2020 13:21 Aangepast: 28 september 2020 14:48
Afgelopen zomer kon ID&T geen festivals als Mysteryland organiseren. Beeld © ANP

Festivalorganisator ID&T schrapt 40 procent van het aantal arbeidsplaatsen als gevolg van de coronacrisis. "Sinds maart ligt de corebusiness van ID&T, het organiseren van grootschalige dance-evenementen, volledig stil."

Hoeveel werkgelegenheid er bij het bedrijf verloren gaat, is niet precies duidelijk. Volgens een woordvoerder gaat het om 'tientallen' banen.

Coronacrisis

ID&T is het bedrijf achter festivals als Awakenings, Mysteryland, Thunderdome en Amsterdam Open Air. Door de coronacrisis kon het bedrijf afgelopen zomer echter vrijwel geen evenementen organiseren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Theater Carré ontslaat kwart personeel door coronacrisis

De organisatie schrijft dat het 'zware en emotionele tijden' zijn, ondanks de overheidsmaatregelen waar de organisatie op steunt.

"Helaas ontkomen ook wij er hierdoor inmiddels niet meer aan om voor te sorteren op een slechter scenario, waarin het mogelijk nog een aanzienlijke tijd zal duren voor we weer volledig operationeel zullen zijn", schrijft ID&T-voorman Ritty van Straalen in een verklaring waarin de 'ingrijpende reorganisatie' wordt aangekondigd.

Verzekeringsclaim

In augustus bepaalde de rechter dat verzekeraars ID&T een voorschot van 1,3 miljoen euro moesten betalen op de geleden coronaschade. Inmiddels is volgens Van Straalen met drie van de vier verzekeringsmaatschappijen, die aanvankelijk in hoger beroep wilden gaan, een schikking getroffen.

Jaarlijks organiseert ID&T zo'n tachtig evenementen, met in totaal rond de 1,5 miljoen bezoekers. Onder de ID&T-groep vallen bedrijven als b2s, ID&T Events, Q-dance, Monumental (Awakenings), Air Events, Art of Dance en VD Events.

Ook Platinum Agency en Most Wanted DJ-agency horen erbij, evenals managementbureau Headliner Entertainment

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van