Coronacrisis

KLM gaat deze winter minder vluchten uitvoeren dan gehoopt

23 september 2020 18:42 Aangepast: 23 september 2020 18:47
Cabinepersoneel van KLM krijgt de kans om zich te laten omscholen tot zorgmedewerker. Beeld © ANP

KLM was van plan om deze winter het aantal Europese vluchten op te voeren, maar dat gaat niet door. Door aangepaste reisadviezen na oplopende coronabesmettingen vliegt KLM binnen Europa op iets meer dan de helft van de normale capaciteit.

In september en oktober vliegt KLM binnen zijn Europese netwerk op 57 procent van de capaciteit van 2019. In november en december daalt dit tot 55 procent van de vluchten van een jaar eerder.

Aangescherpte maatregelen

De luchtvaartmaatschappij wijt de gewijzigde plannen voor Europese vluchten vooral aan coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk. Minder reizigers willen van en naar het VK vliegen, omdat zij na aankomst veertien dagen in quarantaine moeten.

Ook de vele aangescherpte reisadviezen voor Spanje en delen van Frankrijk zorgen voor een forse daling in de vraag naar vliegtickets.

Miniatuurvoorbeeld
Meer lezen

Code oranje voor regio's in meer Europese landen, streng advies Frankrijk uitgebreid

Slotregels opgeschort

KLM voert minder vluchten uit, maar vliegt wel naar zoveel mogelijk bestemmingen. Het bedrijf vloog in augustus naar bijna alle Europese bestemmingen. Vanaf oktober komen daar dagelijkse vluchten naar de Poolse stad Poznan bij.

In het persbericht staat de KLM blij is dat de Europese Commissie opnieuw de slotregels opschort. Normaal gesproken raken maatschappijnen namelijk start- en landingsruimte kwijt als ze niet vliegen. Tijdens de coronacrisis zijn die regels versoepeld om te voorkomen dat maatschappijen doorvliegen met legen vliegtuigen. 

Intercontinentaal

Binnen het intercontinentale netwerk van KLM verwacht de luchtvaartmaatschappij de komende maanden wel meer passagiersvluchten uit te voeren. Waar de capaciteit deze maand nog minder dan de helft van vorig jaar is, zal dat in november en december 60 procent worden.

Komende tijd komen zal de maatschappij weer gaan vliegen naar Hangzhou (China), Caïro (Egypte), Riyad (Saoedi-Arabië) en Edmonton (Canada).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van