Na drie weken weer verkocht

Claudia Sträter en Expresso wisselen weer van eigenaar

22 september 2020 19:44 Aangepast: 22 september 2020 20:23
Beeld © ANP

De winkelketens Miss Etam en Expresso zijn alweer overgegaan in andere handen. Investeringsgroep FLV Group maakte begin deze maand nog een doorstart met de ketens en verkoopt ze nu alweer door aan de Van Uffelen Groep.

Van de ongeveer zestig winkels van de beide ketens, blijven er minimaal dertig open, denkt Van Uffelen.

Wat er met de andere filialen gebeurt, hangt af van onderhandelingen met de eigenaren van de winkelpanden. En volgens een woordvoerster moet ook blijken hoe rendabel de sommige winkels zijn. 

De winkels van Claudia Sträter en Expresso blijven onder de eigen namen actief. Hoeveel de Van Uffelen Groep betaalt voor de ketens is niet bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Doorstart Nederlandse tak moederbedrijf Steps, Miss Etam en Promiss

Werk voor minimaal 175 medewerkers

Door zeker 30 winkels open te houden is werk voor minimaal 175 medewerkers zijn gegarandeerd. Hoeveel werknemers Claudia Sträter en Expresso nu hebben, was volgens de woordvoerder kort na de overname niet duidelijk. 

Van Uffelen is nu nog actief met 46 vestigingen in Nederland. Het modewinkelbedrijf uit Delft hoopt met de overname zijn aanbod diverser te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Bankroet Belgische modereus FNG raakt ook Nederland

Tweede kans

Expresso en Claudia Sträter waren eerst nog onderdeel van het Belgische modewinkelconcern FNG. Dat bedrijf ging failliet, waardoor ook de Nederlandse dochterbedrijven omvielen. 

FLV Group, een holdingmaatschappij van ondernemers Martijn Rozenboom, maakte een doorstart met Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss. Rozenboom wilde niet laten gebeuren dat de Nederlandse merken ten onder gingen door het faillissement in België. 

Rozenboom wil zich na de verkoop volledig richten op de andere FNG-merken Miss Etam en Steps. Onlangs maakte Nxt Fashion al bekend dat Expresso vijftien winkels zal sluiten en Claudia Sträter vijf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Massale sluiting winkels Steps en Promiss, 234 banen verdwijnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van