Vonnis uitgesteld

Grolsch en Lidl onderhandelen over schikking over Kordaat-bier

08 september 2020 13:42
Het Kordaatbier bij de Lidl. Beeld © Gert-Jan Verstegen

Bierbrouwerij Grolsch en supermarktketen Lidl onderhandelen over een schikking in hun conflict rond Kordaat-bier. De twee partijen zijn al ruim anderhalf jaar met elkaar in juridisch gevecht over het Lidl-biertje, dat volgens Grolsch inbreuk maakt op zijn merkrecht.

Vandaag zou het gerechtshof in Den Haag uitspraak doen in het hoger beroep in de rechtszaak die Grolsch heeft aangespannen tegen Lidl. 

Het vonnis is ook af, laat een voorlichter van het gerechtshof weten aan RTL Z. Op verzoek van de twee partijen is het voorlezen ervan alleen twee weken uitgesteld. Die tijd willen Grolsch en Lidl gebruiken om tot een schikking te komen, bevestigen de twee advocaten desgevraagd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bieroorlog om Kordaat: Grolsch eist dat Lidl bier uit schappen haalt

Genoeg verschillen

Wat zij bespreken, daar willen beide advocaten niets over zeggen. De rechtszaak draait om een klacht van Grolsch, de brouwers uit Groenlo vinden dat Kordaat te veel op hun eigen Kornuit lijkt. En dus stapte het bedrijf, dat onderdeel is van het Japanse drankenconcern Asahi Group, naar de rechter. 

Die actie mislukte. De rechter in Rotterdam wees de klacht van Grolsch eind februari van vorig jaar af. Volgens de rechter zijn er voldoende verschillen tussen het bier van Grolsch en dat van de Lidl. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is het mysterieuze nieuwe biertje van Lidl

Extra uitstel

Wat er gebeurt als de twee weken onderhandeltijd niet genoeg zijn om tot een deal te komen is niet zeker. Het kan zijn dat het gerechtshof dan het vonnis uitspreekt, maar de partijen zouden ook nog extra uitstel kunnen vragen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van