Bedrijven

Geen alcoholische dranken meer te bestellen via webwinkel Bol.com

08 september 2020 10:56 Aangepast: 08 september 2020 11:38
Online wijn bestellen via Bol.com kan niet meer. Beeld © ANP

Webwinkelgigant Bol.com is gestopt met het verkopen van alle alcoholische dranken. De webwinkel kon niet garanderen dat de leeftijd van de ontvanger werd gecontroleerd.

Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van dagblad Trouw.

Volgens Bol.com werkte het bedrijf met een aantal gespecialiseerde partners samen. Daarmee had de webwinkelgigant afgesproken dat zij zich zouden houden aan de regelgeving voor de verkoop van alcohol. Die afspraken kwamen ze niet altijd na.

Niet verantwoord

Zo moesten de verkooppartners ervoor zorgen dat de bezorger de leeftijd van de ontvanger controleerde. Verkopers van alcohol zijn wettelijk verplicht om te zorgen dat alleen drank wordt verkocht aan mensen van 18 jaar en ouder.

Bol.com constateerde uit controles die werden uitgevoerd door bureau Nuchter dat het niet langer verantwoord was om door te gaan met de verkoop. Nuchter doet onderzoek naar de naleving van de leeftijdsgrens van leeftijdsgebonden producten namens overheden en bedrijven.

Oeps! Sorry

Volgens woordvoerster Tamara Vlootman van Bol.com waren de uitslagen van de controles onvoldoende, ook niet na een geboden verbeterperiode. "We merkten dat verkooppartners zich niet voldoende snel konden verbeteren, daarom sluiten we voor nu de winkel."

Wie naar drank zoekt op de site van het bedrijf krijgt nu te zien: 'Oeps! Sorry, we kunnen deze pagina niet meer vinden' of de mededeling dat het product niet meer leverbaar is.

Schadeclaims

Vlootman zegt niet te weten of partners schadeclaims bij het dochterbedrijf van supermarktgigant Ahold hebben ingediend. "Daarvan heb ik nog niets gehoord."

Ook is niet duidelijk of de webwinkel hen een compensatie wil toekennen voor de geleden schade. "Het is duidelijk dat onze beslissing consequenties heeft voor onze partners, maar daarover moeten we nog met elkaar in gesprek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van