Nieuwe eigenaar

Doorstart Nederlandse tak moederbedrijf Steps, Miss Etam en Promiss

04 september 2020 13:04 Aangepast: 04 september 2020 13:12
Een winkel van Miss Etam in Leeuwarden. Beeld © ANP

De Nederlandse tak van het voormalige FNG maakt een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Het gaat om de winkelketens Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss. De nieuwe holdingmaatschappij is onderdeel van investeerder FLV Group van ondernemer Martijn Rozenboom.

Het Nederlandse deel van modewinkelconcern FNG werd vorige maand failliet verklaard. Dat deel heeft tussen de 1300 en 1500 werknemers. Het is nog niet duidelijk of zij allemaal aan de slag kunnen blijven bij de onderneming.

Over organisatie en winkelportfolio worden de komende week beslissingen genomen, meldt persbureau ANP. FNG en curator Kees van de Meent waren niet bereikbaar voor commentaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bankroet Belgische modereus FNG raakt ook Nederland

Eerder werd de faillissementsaanvraag van veel FNG-onderdelen in België toegewezen. Door veel overnames stapelden de schulden zich op en de situatie werd nijpend toen door de coronacrisis winkels moesten sluiten in België.

Tweede kans

"Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren", aldus Rozenboom. "Dit bedrijf verdient een nieuwe kans. Ik ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt", schrijft hij in een persbericht.

Zakenblad Quote noemde Rozenboom vorige week al als mogelijke overnamekandidaat. Hij zou eerder op Free Record Shop hebben geaasd en ook zou hij betrokken zijn geweest bij de mislukte doorstart van Op = Op Voordeelshop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van