Overname wel goedgekeurd

Takeaway heeft meer tijd nodig voor huiswerk overname Grubhub

04 september 2020 12:17 Aangepast: 04 september 2020 13:51
Takeaway.com betreedt met de geplande overname van Grubhub de Amerikaanse markt. Beeld © John Marshall Mantel/ZUMA Wire

Takeaway.com, de moeder van Thuisbezorgd.nl, krijgt meer tijd om de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub af te ronden.

Dat maken de twee bedrijven vanochtend bekend. Oorspronkelijk waren Takeaway.com en Grubhub overeengekomen dat de overname uiterlijk op 10 juni 2021 afgerond zou moeten worden. Nu is daarvoor tot 31 december 2021 de tijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl blundert met cijfers

Praktische redenen

Het bedrijf schuift de oorspronkelijke deadline vanwege een aantal praktische redenen op, legt woordvoerder Joris Wilton van Takeaway.com uit. Het uitstel is wel van belang, als de deadline niet gehaald wordt, is de deal van de baan. 

Een van de praktische redenen is dat Takeaway.com een beursnotering in de VS moet aanvragen, omdat het de overname in eigen aandelen wil betalen. Daar is veel papierwerk mee gemoeid, aldus Wilton.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Takeaway koopt Grubhub: slag om bestelmarkt VS gaat nieuwe ronde in

Beursnotering in de VS

Voor de overname moet Takeaway.com in ieder geval de cijfers over de laatste drie jaren opnieuw door een accountant laten bekijken. Als die documenten vóór publicatie van de jaarcijfers over 2020 worden ingeleverd, dan moeten dus de jaarrekeningen over 2017, 2018 en 2019 nog eens worden gecontroleerd.

Omdat er nu meer tijd is, hoeft Takeaway.com nu die documenten pas aan te leveren nadat de cijfers over 2020 zijn bekend gemaakt. Daarmee hoeven alleen nog de cijfers over 2018 en 2019 opnieuw te worden bekeken. Dat scheelt dus tijd en geld.

Takeaway.com verwacht overigens, ondanks het feit dat het een half jaar extra de tijd heeft, dat de overname van Grubhub in de eerste helft van komend jaar wordt afgerond, zegt Wilton.

Groen licht

Belangrijk is in ieder geval dat Takeaway.com groen licht heeft gekregen van de officiële instanties die er hun goedkeuring aan moeten geven. "Daar waren niet veel zorgen over, maar het is goed dat het nu geregeld is", aldus Jos Versteeg van InsingerGilissen.

"Voor de rest lijkt het een 'done deal", vult Corné van Zeijl van Actiam aan. De aandeelhouders moeten nog wel akkoord gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Just Eat Takeaway ziet omzet 'indrukwekkend' groeien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van