Ga naar de inhoud
Hoger beroep

EssilorLuxottica geeft zich niet over in brillenoorlog om GrandVision

Een vestiging van Eye Wish, onderdeel van GrandVision. Beeld © ANP

Het Frans-Italiaanse brillenconcern EssilorLuxottica geeft zich nog niet gewonnen in de brillenoorlog over het bedrijf GrandVision, waar optiekketens Pearle, Eye Wish en Solaris onder vallen. Het bedrijf gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter in Rotterdam.

Volgens die uitspraak krijgt EssilorLuxottica géén inzage in bedrijfsinformatie van GrandVision en investeringsmaatschappij HAL, grootaandeelhouder van GrandVision. EssilorLuxottica, eigenaar van merken als Ray Ban en Oakley, gaat in beroep tegen de uitspraak, meldt het in een persbericht

Het conflict tussen koper EssilorLuxottica aan de ene kant en verkoper HAL en koopwaar GrandVision aan de andere kant laait dus verder op. GrandVision werd vorig jaar voor grofweg 7 miljard verkocht aan EssilorLuxottica. Die deal levert HAL, het investeringsvehikel van miljardairsfamilie Van der Vorm, zo'n 5,5 miljard euro op. 

Keiharde
Lees ook;
Keiharde strijd om overname van brillenconcern GrandVision

Twijfels over handelwijze GrandVision

De overname is alleen nog niet rond, omdat onder meer de Europese Commissie nog goedkeuring moet geven. Die onderzoekt of de combinatie van brillenmerken en brillenverkoopketens niet te machtig is en daarom nadelig voor consumenten. 

Tijdens deze procedure werd de wereld overvallen door de coronacrisis. EssilorLuxottica heeft twijfels of GrandVision wel genoeg heeft gedaan om zich door de coronacrisis te worstelen en wil daarom een kijkje nemen in de boeken. GrandVision en HAL verzetten zich hier met hand en tand tegen. 

Invallen deurwaarder

Die strijd is flink geëscaleerd: in opdracht van EssilorLuxottica heeft een deurwaarder invallen gedaan om delen van de boekhouding bij GrandVision en HAL veilig te stellen. Om die informatie ook daadwerkelijk in te mogen zien, is toestemming van de rechter nodig en daarom gaat EssilorLuxottica nu in beroep. 

Bron: RTL Z