Ga naar de inhoud
ABN heeft meer kosten

ABN Amro verhoogt tarief voor betaalpakket

ABN Amro gooit de tarieven op de schop. Beeld © ANP Foto

Particuliere klanten van ABN Amro gaan in veel gevallen per 1 oktober meer betalen voor het regelen van hun bankverkeer. De bank stapt dan van drie betaalpakketten over naar één basispakket.

Dat basispakket, met één betaalrekening en één betaalpas, gaat 1,70 euro kosten. Klanten betalen daar nu nog 1,55 euro voor.

Dossiers doorlichten

Voor alles dat buiten het nieuwe basispakket valt, zoals een creditcard of een tweede betaalpas, gaan rekeninghouders extra betalen. ABN Amro voert als reden voor de prijswijzigingen aan dat hun kosten hoger zijn geworden, onder andere omdat ze moeten voldoen aan wet- en regelgeving voor het bestrijden van financiële criminaliteit.

Vorig jaar verplichtte toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) de bank ertoe alle 5 miljoen particuliere klantendossiers door te lichten. ABN Amro had naar eigen zeggen 'bepaalde zaken niet goed voor elkaar' en trok 114 miljoen euro extra uit om orde op zaken te stellen.

ING
Lees ook:
ING verhoogt tarieven voor bankpas en creditcard

Gezamenlijke rekening

Een betaalpakket inclusief creditcard kost een klant nu 3,40 euro per maand. Dat blijft hetzelfde bedrag (basispakket, plus 1,70 voor de creditcard). In de nieuwe situatie betaalt een klant wel meer voor een tweede betaalpas (1,40 euro in plaats van 0,60) of een tweede creditcard (één euro in plaats van 0,93 cent).

ABN Amro rekent zelf ook voor wat klanten maandelijks meer kwijt gaan zijn. Een gezamenlijke rekening met twee betaalpassen wordt 3 cent goedkoper. Huishoudens met een gezamenlijke rekening, plus beide partners een eigen rekening, zijn straks 6,50 euro kwijt in plaats van 6,23.

ABN
Lees ook:
ABN Amro schrapt 800 van 2500 banen bij zakenbank, ook stekker uit Moneyou sparen

Slecht kwartaal

Begin augustus werd duidelijk dat ABN Amro een slecht tweede kwartaal achter de rug had, al kwamen die slechte cijfers niet als een verrassing. De omzet van de bank daalde met 15 procent naar 1,9 miljard. 

Onder de streep bleef een verlies over van 5 miljoen, terwijl vorig jaar nog een winst werd behaald van 693 miljoen euro.

Dit is een artikel van