Ga naar de inhoud
Winst en koers exploderen

Zoom vaart wel bij thuiswerkers: omzet stijgt 357 procent

Videobellen via Zoom. Beeld © Getty

Er zijn ook winnaars tijdens de coronacrisis: de omzet van Zoom Videocommunications was in het tweede kwartaal 4,5 keer zo hoog als in dezelfde periode van vorig jaar. De winst verdrieëndertigvoudigde.

Het verhaal van Zoom Videocommunications is er één van superlatieven. Zoom is een dienst waarmee je kunt videobellen met je collega's, net zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams, Apple Facetime en Google Meet.

Het gaat goed met Zoom nu veel meer mensen thuiswerken, want zij moeten toch contact houden met collega's. Ook presentaties van bedrijven of onderwijsinstellingen gaan steeds vaker via Zoom.

Nóg
Lees ook:
Nóg een bedrijf met 'Zoom' in de naam naar de beurs

Beter dan verwacht

In de maanden mei tot en met juli steeg de omzet van Zoom tot 663,5 miljoen dollar (550 miljoen euro), tegen 145,8 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is een toename van 357 procent. In de maanden februari tot en met april steeg de omzet nog met 169 procent. 81 procent van de omzetgroei kwam van nieuwe klanten. 

Onderaan de streep steeg de winst van 5,5 miljoen in het tweede kwartaal van vorig jaar tot 186 miljoen dollar.

Videobel-app
Lees ook:
Videobel-app Zoom stopt stiekeme datadeling met Facebook

Koers explodeert

Beleggers zijn enthousiast. Gisteren steeg de koers van Zoom Communications al met 8,5 procent. In de nabeurshandel kwam daar nog eens bijna 23 procent bij. Daarmee staat de koers op bijna 400 dollar.

Beleggers profiteren dus flink mee met het succes van Zoom. Het aandeel begon het jaar op een koers van 68 dollar, die is bijna verzesvoudigd.

Videobellen?
Zie ook:
Videobellen? Houd je aan deze 10 regels

Prognose verhoogd

De omzet was een derde hoger dan wat analisten hadden verwacht. De winst was zelfs twee keer zo groot.

Het bedrijf heeft de verwachtingen voor het gehele jaar flink verhoogd. Zoom denkt nu een omzet van een kleine 2,4 miljard dollar te kunnen halen. Eind mei ging het bedrijf zelf nog uit van een omzet van zo'n 1,8 miljard dollar.

Het bedrijfsresultaat zal tussen de 730 en 750 miljoen dollar uitkomen. Over het eerste halfjaar was dat nog 211,5 miljoen dollar.

Microsoft
Lees ook
Microsoft Teams zet videobellers samen in een virtuele ruimte