Bedrijven

Transavia vliegt zomer 2021 niet vanaf Groningen

25 augustus 2020 17:13 Aangepast: 25 augustus 2020 18:37

Vliegmaatschappij Transavia vliegt volgend jaar in de zomer niet meer vanaf Groningen Airport Eelde. Er is te weinig animo voor de vluchten vanuit het noorden constateert het dochterbedrijf van KLM. 

In het huidige schema wordt er enkele keren per week vanaf Groningen gevlogen, naar het Spaanse eiland Mallorca en het Griekse Heraklion op Kreta. Dat stopt vanaf november, als het winterseizoen ingaat. Het zomerschema van Transavia start op 1 april en loopt tot en met 31 oktober.

Lege vliegtuigen

Dat de groenwitte toestellen deze winter en de komende zomer niet vanaf het vliegveld onder de rook van Groningen zullen opstijgen, komt ook omdat toeroperators minder stoelen reserveren, legt een woordvoerder uit. "Zonder die vraag krijg je het toestel niet vol en dan ga je er niet op vliegen. En dan moet je helaas de beslissing nemen om te schrappen", zegt zij.  

Of Transavia voorgoed vertrekt uit het noorden, is nog niet zeker. Het vliegschema wordt ieder seizoen opnieuw bekeken.

Lokkertje voor consument met voucher

In totaal vliegt Transavia in de zomer van 2021 op 73 bestemmingen vanaf de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Nieuw is dat de maatschappij dan ook op Fez in Marokko gaat vliegen. De vluchten naar Fez die aankomend winterseizoen starten vanaf Rotterdam The Hague Airport, worden ook volgend jaar zomer aangeboden.

Transavia maakt het zomerschema voor 2021 dit jaar eerder dan gebruikelijk bekend. Op die manier biedt het passagiers met een voucher of passagiers die hun vlucht willen omboeken, meer mogelijkheden. 

Vanwege de coronacrisis zijn er momenteel veel mensen met vouchers en het bedrijf hoopt passagiers te verleiden die vouchers te gebruiken om vluchten mee te boeken, in plaats van hun geld terug te halen. En dat laatste is iets dat het bedrijf koste wat kost wil voorkomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inspectie dwingt KLM, Corendon, TUI en Transavia sneller geld terug te storten

'Erg jammer'

"We vinden het natuurlijk erg jammer dat we Transavia volgend jaar niet kunnen verwelkomen", zegt een woordvoerster van Groningen Eelde Airport in reactie aan het ANP. Volgens haar kan de luchthaven de bestemming Kreta volgend jaar hoogstwaarschijnlijk nog wel aanbieden via Corendon. "Voor Mallorca komt mogelijk nog een andere aanbieder. Eind september hebben we meestal een beter beeld van het volgende zomerseizoen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van