Bankroet FNG

Van Haren neemt bijna de helft van de Belgische schoenenwinkels Brantano over

24 augustus 2020 15:12
De Nederlandse schoenenwinkel VanHaren heeft na de overname ineens veel meer winkels in België. Beeld © ANP

Schoenenwinkelketen Van Haren neemt 43 van de 103 Belgische Brantano-winkels over. Brantano was onderdeel van modeconcern FNG, dat begin deze maand failliet ging.

Wat de overname betekent voor de medewerkers van Brantano, is nog niet duidelijk. De overname is officieel per 1 oktober een feit en de details worden later bekend.

Van Haren was al actief op de Belgische markt. Het Nederlandse bedrijf opende in totaal 16 schoenenwinkels in het buurland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Schoenenbedrijf Ziengs neemt Brantano-winkels toch niet over

In Nederland heeft Van Haren 143 winkels en is onderdeel van het Duitse schoenenconcern Deichmann. Dat moederbedrijf is actief in 31 landen wereldwijd, heeft ongeveer 43000 medewerkers, 4200 winkels en 40 webshops.

Eerder wilde de familie Ziengs Brantano kopen, maar dat ging niet door. Zij werden het niet eens met de curatoren over hun plannen voor een doorstart van de schoenenwinkels.

Meer dan crisis

Brantano was onderdeel van de modegroep FNG, die eind vorige maand het faillissement heeft aangevraagd. In Nederland was FNG eigenaar van ketens als Miss Etam, Expresso, Steps, Promiss en Claudia Sträter.

Het leek lange tijd goed te gaan met deze modereus, maar dit jaar stapelden de problemen zich op. De koers kelderde, de handel in het aandeel moest worden stilgelegd, en het bedrijf meldde monsterverliezen. De coronacrisis versterkte de problemen, maar het faillissement is niet alleen aan de pandemie te wijten. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er bij FNG veel meer loos was.

Miniatuurvoorbeeld
Meer lezen

Bankroet Belgische modereus FNG raakt ook Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van