Ga naar de inhoud
Orderportefeuille gevuld

Heijmans laveert door coronacrisis: meer winst, meer omzet

Bouwbedrijf Heijmans vreest de gevolgen van verdere onduidelijkheid rond stikstofregels. Beeld © ANP

Bouwbedrijf Heijmans is het eerste halfjaar goed doorgekomen ondanks de coronacrisis. De beursgenoteerde onderneming wist zowel de omzet als het bedrijfsresultaat met ruim 10 procent op te krikken.

De EBITDA (winst voor aftrek van rente, belastingen, afwaarderingen en afschrijvingen) kwam uit op 41 miljoen euro, 13 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2019. De omzet steeg ook, met bijna 15 procent tot 839 miljoen euro. Onder de streep bleef 15 miljoen euro over, hetzelfde als vorig jaar.

Hinder coronacrisis

"Natuurlijk ondervinden ook wij hinder van Covid-19, in het bijzonder omdat materialen en arbeid afkomstig van buiten Nederland moeilijker beschikbaar zijn geweest", zegt topman Ton Hillen in het persbericht.

Volgens hem zijn er geen projecten stilgevallen en ook de beschikbaarheid van mensen en materialen kreeg Heijmans 'linksom of rechtsom' geregeld. Daarbij bleef de orderportefeuille met 2 miljard euro op een goed niveau, aldus het bedrijf.

Bouwbedrijf
Lees ook:
Bouwbedrijf BAM stevent af op rampjaar en moet verder snijden

Scherpe keuzes

Wat volgens Hillen meehielp is dat Heimans afgelopen jaren al veranderingen heeft doorgevoerd en scherpe keuzes heeft gemaakt. "Onze inspanningen en koerswijziging werpen hun vruchten af." 

Heijmans stelt wel dat de impact van het coronavirus op de bedrijfsvoering onzekerheden met zich meebrengt. De snelheid waarmee het economisch herstel zich ontwikkelt, is relevant voor de vooruitzichten op de middellange termijn. Voor heel 2020 rekent het bouwbedrijf voorlopig op een omzet en bedrijfsresultaat die minimaal gelijk zijn aan vorig jaar.

EIB:
Lees ook:
EIB: Grote klap in de bouw moet nog komen, schade valt nu nog mee