Bedrijven

Ahoy ontslaat 40 procent van het personeel

20 augustus 2020 17:53
Beeld © ANP

Evenementencomplex Ahoy grijpt hard in en ontslaat 40 procent van het personeel wegens de coronacrisis. Honderden mensen verliezen hun baan. Volgens Ahoy kan het niet anders en is dat in het belang van de toekomst.

Bij de reorganisatie wordt een grote groep medewerkers met een flexibel dienstverband geraakt en een groep medewerkers waarvoor het contract van rechtswege afloopt.

"Maar ook ontkomen we helaas niet aan een krimp binnen ons vaste personeel", zegt topvrouw Jolanda Jansen."

Voor de vertrekkende medewerkers zal een sociaal plan opgesteld worden. De adviesaanvraag voor het plan ligt momenteel ter beoordeling bij de ondernemingsraad.

Geen kroonjaar voor Ahoy

Ahoy sloot de deuren in maart, na de overheidsmaatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. En dat terwijl dit jaar eigenlijk een "kroonjaar" moest worden voor de locatie. In mei zou er het Eurovisiesongfestival worden gehouden.

Als het goed is vindt dat grote internationale evenement volgend jaar alsnog plaats in Rotterdam. Maar dat maakt dit slechte jaar niet goed. De locatie verwelkomt normaal jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Zonder nieuwe steun verdwijnt helft banen evenementensector'

Versoepeling helpt maar een beetje

De aangekondigde versoepelingen eind juni hebben maar een zeer beperkte verlichting geboden voor de organisatie.

"We zetten eerste stappen, maar dit zijn er niet voldoende", legt Jansen uit. De evenementenbranche wordt volgens haar ontzettend hard geraakt door deze crisis en de toekomst is nog uiterst onzeker. "We hebben te kampen met een enorm verlies, met als gevolg bezuinigingsmaatregelen om de organisatie weer financieel gezond te krijgen."

De evenementensector waarschuwde eerder ook al dat de helft van de banen op het spel staan, als er geen nieuwe steunmaatregelen van het kabinet komen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van