Voorlopig geen doorstart

Schoenenbedrijf Ziengs neemt Brantano-winkels toch niet over

19 augustus 2020 21:38 Aangepast: 19 augustus 2020 21:41
Beeld © ANP

Schoenenconcern Ziengs Retail ziet af van de overname van branchegenoot Brantano uit België. Brantano was onderdeel van modeconcern FNG, dat begin deze maand failliet ging. Het had 103 schoenenwinkels in België.

Het concern uit Assen, onder meer bekend van de Scapino-winkels, werd eerder deze week in Belgische media nog genoemd als de grootste kanshebber om Brantano over te nemen.

"Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren", stelt Ziengs in een persbericht. "In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van een levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen."

Het bedrijf wil met het persbericht duidelijkheid scheppen aan voormalige medewerkers van Brantano en andere betrokkenen. "Daarom melden wij dat wij stoppen met onze inspanningen om tot een herstart van Brantano te komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bankroet Belgische modereus FNG raakt ook Nederland

Ziengs wil zich nu weer richten op het uitbreiden van Ziengs Schoenen en Scapino. De komende weken zullen in Nederland drie nieuwe Ziengs-winkels worden geopend en vier nieuwe Scapino-winkels.

Het bedrijf wenst de curatoren van FNG  'veel succes en wijsheid in de onderhandelingen met andere overnamepartners'.

Voor Brantano is er nog hoop. Naast Ziengs zijn naar verluidt ook het Duitse schoenenconcern Deichmann en het Belgische modebedrijf JBC geïnteresseerd in de keten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van