Ga naar de inhoud
Lenen om te overleven

TUI krijgt nog meer Duitse staatssteun: 1,2 miljard euro

Beeld © ANP

Het Duitse reisconcern TUI heeft nog een keer aangeklopt bij de Duitse overheid voor steun om door de coronacrisis heen te kunnen komen. Dit keer krijgt TUI 1,2 miljard overbruggingskrediet van de overheid.

TUI heeft een akkoord gesloten over de verruiming van een kredietfaciliteit van de Duitse staatsbank KfW met ruim 1,05 miljard euro. In april verkreeg de touroperator al een lening van 1,8 miljard euro van deze bank.

In samenhang met het nieuwe krediet geeft TUI 150 miljoen euro aan converteerbare obligaties uit aan een Duits overheidsfonds voor economische steun in de coronacrisis. Als al deze schuldpapieren worden omgezet in aandelen, zou dat goed zijn voor een belang van 9 procent.

TUI
Lees verder
TUI schrapt 8000 banen, na verlies van 740 miljoen door coronacrisis

740 miljoen verlies

TUI leed in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 740,5 miljoen euro door de coronacrisis. Dat was ruim het viervoudige van het verlies een jaar eerder. Het concern sprak van de "zwaarste crisis ooit" en kondigde bij die kwartaalcijfers aan tot 8000 banen te schrappen.

Wat de gevolgen van die reorganisatie zijn voor Nederlandse onderdelen van TUI, is nog onduidelijk. In Nederland heeft de reisorganisatie zo'n 2800 medewerkers, werkzaam bij de 130 reisbureaus, de luchtvaartmaatschappij en op de kantoren van TUI in Rijswijk en Enschede, meldt een woordvoerster woensdag.