Bedrijven

McDonald's sleept oud-topman voor de rechter

10 augustus 2020 18:35
Beeld © ANP

Fastfoodketen McDonald's sleept zijn voormalige topman Steve Easterbrook voor de rechter. Easterbrook werd vorig jaar ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag. In het onderzoek dat McDonald's instelde zou de oud-topman hebben gelogen over zijn relaties met medewerkers, bewijs hebben verborgen en fraude hebben gepleegd.

Via de rechter probeert McDonalds miljoenen dollars aan ontslagvergoeding terug te krijgen. In totaal zou hij voor 40 miljoen dollar aan aandelen en andere compensatie hebben ontvangen ter compensatie.

De oud-topman stuurde seksueel getinte sms'jes naar een ondergeschikte, wat de aanleiding was voor zijn ontslag in november.

Dat wil de fastfoodketen terug, omdat een van de voorwaarden van die gouden handdruk was dat hij niet mocht liegen. En vorige maand bleek dat Easterbrook toch heeft gelogen. Uit een anonieme tip bleek namelijk dat hij nog nog meer seksuele relaties heeft gehad met andere medewerkers, terwijl hij de baas was.

Meer relaties

In zijn bedrijfsmail werden tientallen seksueel expliciete foto's, video's en ander bewijs van de relaties gevonden. Hij zou ze als bijlagen hebben verstuurd naar zijn persoonlijke e-mailadres.

Verder zou Easterbrook aan een van hen een aandelenpakket ter waarde van honderdduizenden dollars hebben gegeven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van