Bedrijven

Europese beleggers slepen accountants Wirecard voor rechter

10 augustus 2020 17:56
Beeld © ANP

De Europese beleggersvereniging European Investors sleept accountantskantoor EY voor de rechter vanwege de schade die haar leden hebben geleden als gevolg van het faillissement van het Duitse fintechbedrijf Wirecard.

EY keurde als accountant de jaarrekeningen van Wirecard goed, terwijl inmiddels duidelijk is geworden dat er sprake was van fraude, stelt European Investors in een bericht waarmee ze de gang naar de rechter aankondigen.

Door een krul te zetten onder de jaarrekeningen heeft EY zijn zorgplicht geschonden, vindt European Investors, waar ook de Nederlandse beleggersvereniging VEB lid van is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees verder

'Kas Wirecard leeggeplunderd, vlak voor faillissement'

'Opzettelijke koersmanipulatie'

European Investors vindt vooral dat het gedrag van EY sinds het verschijnen van het onderzoeksrapport van KPMG naar mogelijke boekhoudfraude bij Wirecard niet kunnen. Daar komen uitspraken van de ceo van het bedrijf nog bovenop.

Door daar geen publieke reactie op te geven, heeft EY zich volgens de belangenvereniging schuldig gemaakt aan opzettelijke koersmanipulatie.

De Duitse rechter moet nu beslissen of dat ook daadwerkelijk zo is. European Investors wil een schadevergoeding voor haar leden, maar wil ook duidelijkheid of EY tijdens zijn jaren als controlerend accountant zijn verantwoordelijkheden heeft verzaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van