Ga naar de inhoud
Rijkenlijst

Vermogen Mark Zuckerberg stijgt naar 100 miljard dollar

Beeld © Getty

Mark Zuckerberg, de mede-oprichter van Facebook, is nu de op twee na rijkste man van de wereld. Volgens de rijkenlijst van Bloomberg is hij (op papier) 100 miljard dollar waard. Nog nooit was hij zo rijk als nu.

Het vermogen van Zuckerberg nam met miljarden toe. Dat komt omdat de aandelen van Facebook de laatste tijd flink in waarde zijn gestegen. 

20 miljard dollar

Volgens Bloomberg werd hij dit jaar dik 20 miljard dollar rijker, goed voor de derde plaats in het rijkenlijstje. De ceo van Facebook bezit ruim een tiende van alle aandelen van het bedrijf.

Even leek het erop dat hij alleen maar zou dalen op de ranking. Ruim duizend grote sponsoren (waaronder Unilever) trokken zich terug van Facebook, omdat ze vinden dat het bedrijf te weinig zou doen tegen racisme en haat op het platform.

Rijker

Die boycot mislukte. Adverteerders keerden terug, de beurskoers herstelde. Zuckerberg lacht het laatst: hij is alleen maar rijker geworden. 

 

Advertentieboycot
De boycot van Unilever en co mislukte
Advertentieboycot Facebook totaal mislukt: 'Zuckerberg laat zich niet controleren'

Jeff Bezos

Er zijn wel twee mensen die Zuckerberg voor zich moet dulden. Het gaat dan om rijkaards die eigenlijk altijd in de top van de ranglijst te vinden zijn. Microsoft-oprichter Bill Gates staat op de tweede plaats, met een vermogen van 120 miljard dollar. Amazon-baas Jeff Bezos staat bovenaan.

En Bezos wordt alleen maar rijker. Dit jaar nam zijn vermogen met 75 miljard dollar toe. In totaal is hij nu 190 miljard dollar waard. Zelfs zijn scheiding, de duurste uit de geschiedenis, zorgde er niet voor dat hij zijn plekje als rijkste man van de wereld kwijtraakte. 

Amazon-ceo
Bezos kocht laatst een nieuw optrekje
Amazon-ceo Jeff Bezos koopt voor 165 miljoen duurste huis van LA