Bedrijven

Apple haalt Saudi Aramco in als meest waardevolle beursbedrijf

31 juli 2020 17:54 Aangepast: 31 juli 2020 18:17
Beeld © Getty

Techreus Apple was eventjes het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Apple lost daarmee Saudi Aramco af, het Saoedische staatsoliebedrijf dat afgelopen december naar de beurs ging.

De beursgang van Saudi Aramco was de grootste ooit, maar viel toch een beetje tegen voor kroonprins Mohammed Bin Salman, de man die aan de touwtjes trekt in Saoedi-Arabië. Hij wilde 100 miljard dollar ophalen. Het werd veel minder. 

Saudi Aramco was bij de beursgang wel 1,7 biljoen, of 1700 miljard, dollar waard en dat was destijds veel meer dan techbedrijf Apple.

1765 miljard dollar

Maar waar Apple profiteert van de coronacrisis en vandaag recordcijfers presenteert, zakte Aramco de laatste maanden verder weg, als gevolg van de dalende olieprijs. Apple was vandaag 1765 miljard dollar waard, net iets meer dan Saudi Aramco. 

Apple kent een uitstekend jaar. Ieder kwartaal presteerde het bedrijf beter dan de verwachtingen van analisten en de beurskoers is sinds begin dit jaar haast 40 procent gestegen. Analisten hebben al de verwachting uitgesproken dat Apple binnenkort meer dan 2 biljoen dollar waard zal zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van