Ga naar de inhoud
Lokkertje

Emirates vergoedt deel begrafenis en medische kosten passagiers

Een stewardess van Emirates op het vliegveld van Dubai, 8 mei 2020. Beeld © AFP

Bedrijven zoals KLM, Lufthansa en Ryanair halen alles uit de kast om hun vliegtuigen weer vol te krijgen. Vliegmaatschappij Emirates heeft iets nieuws bedacht: het bedrijf vergoedt coronagerelateerde kosten van reizigers. De verzekering geldt zelfs voor een eventuele begrafenis.

De verzekering geldt voor reizigers die tussen 23 juli en 31 oktober van dit jaar met de vliegmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten reizen.

Reizigers hebben er recht op als ze binnen 31 dagen na hun eerste vlucht met de maatschappij besmet blijken te zijn met COVID-19. De hulp geldt voor alle reizigers, ongeacht de bestemming en klasse, meldt het bedrijf

Kabinet
Lees ook:
Kabinet na RIVM-advies: volle vliegtuigen mogelijk, mondkapje verplicht

Kleine lettertjes

Wie gebruik wil maken van de vergoeding moet de vliegmaatschappij benaderen, die regelt vervolgens de zorg. Zelf de rekening betalen en vervolgens claimen bij Emirates kan niet, blijkt uit de kleine lettertjes deel I.  

De verzekering geldt voor behandelkosten tot een bedrag van 150.000 euro en kosten voor quarantine tot 100 euro per dag voor maximaal twee weken. Emirates vergoedt ook de reis naar huis en een ziekenhuis. Eenmaal in je thuisland heb je overigens nergens recht meer op. 

Begrafeniskosten

Als iemand tijdens de reis overlijdt, wordt de repatriëring ook door Emirates vergoed. Het bedrijf betaalt 1500 euro mee aan de begrafenis, blijkt uit de kleine lettertjes deel II

Emirates
Lees ook:
Emirates zoekt stewards en stewardessen: geen ervaring nodig