'Reddingspakket dringend nodig'

Brussel keurt staatssteun voor KLM goed

13 juli 2020 11:46 Aangepast: 13 juli 2020 11:50
Air France-KLM lijdt, net als de hele luchtvaart, onder de coronacrisis. Beeld © Getty

De Europese Commissie gaat akkoord met de steun van in totaal 3,4 miljard euro voor KLM. Volgens eurocommissaris Margrethe Vestager speelt KLM een zeer belangrijke rol in de Nederlandse economie.

Dat de Europese Commissie geen problemen ziet voor de overheidssteun van 3,4 miljard, betekent dat de staatshulp voor luchtvaartmaatschappij KLM definitief is.

'Belang heel Nederland'

"De crisis heeft de luchtvaartsector buitengewoon hard getroffen. Dit steunpakket zal KLM van de liquiditeit voorzien die het dringend nodig heeft om de impact van de coronacrisis te weerstaan", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager. Zij gaat over zaken die concurrentie aangaan en volgens haar voldoet het steunpakket aan alle Europese regels.

Vestager benadrukt het belang van KLM voor de hele Nederlandse economie. Het bedrijf zorgt onder andere voor werkgelegenheid en bereikbaarheid. Daarmee sluit ze aan bij uitspraken van minister Wouter Hoekstra van Financiën eind juni.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Dit is waarom het kabinet miljarden in KLM steekt

Lening plus garanties

In juni werd bekend dat het kabinet KLM te hulp wil schieten om de coronacrisis te doorstaan. De overheidssteun bestaat uit een directe lening van 1 miljard euro met een looptijd van 5,5 jaar en overheidsgaranties tot 90 procent op kredieten bij elf banken ter waarde van 2,4 miljard euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van