Games

Sony steekt 250 miljoen dollar in Fortnite-studio

09 juli 2020 21:11 Aangepast: 10 juli 2020 06:12

Het Japanse Sony heeft 250 miljoen dollar in Fortnite-maker Epic Games gestoken.

Dat vertellen beide bedrijven in een persbericht. Met de investering krijgt Sony een minderheidsbelang bij Epic Games in handen. 

Het duo hoopt na de investering meer te gaan samenwerken "met Sony's entertainmentproducten en technologie". Er wordt niet gezegd wat hier precies mee wordt bedoeld, maar vermoedelijk gaat het over Sony's spelcomputers.

Unreal Engine

Epic Games is de maker van het populaire schietspel Fornite. Daarnaast maakt het bedrijf ook de Unreal Engine, die gameontwikkelaars gebruiken om spellen mee te ontwikkelen. Recent werd de nieuwste versie daarvan gepresenteerd, waarbij Epic Games de PlayStation 5 gebruikte om de nieuwe grafische mogelijkheden te tonen.

De investering is nog niet officieel afgerond. Toezichthouders moeten eerst kijken of er sprake van bijvoorbeeld machtsmisbruik is. De Unreal Engine wordt ook gebruikt voor games op spelcomputers van Sony-concurrenten Microsoft en Nintendo, wat reden tot onderzoek kan zijn.

Fortnite

Een nauwe samenwerking kan er ook voor zorgen dat de PlayStation-versie van Fortnite een prominentere rol krijgt. Op het moment is de game beschikbaar voor alle spelcomputers, pc's, smartphones en tablets, waarop updates in de meeste gevallen tegelijk verschijnen.

Het is echter waarschijnlijker dat Sony en Fortnite samen evenementen in Fortnite willen organiseren. In de game werden recent bioscoopfilms getoond en concerten georganiseerd, en het persbericht suggereert dat naar zulke online feestjes wordt gekeken. Sony heeft naast zijn gamestak ook een film- en muziekdivisie.

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore