Gewoon thuisbezorgd

Foutje bij Media Markt: iMacs van 2000 euro geleverd voor een paar euro

08 juli 2020 10:51 Aangepast: 08 juli 2020 16:11
Beeld © Getty

Media Markt heeft een dure fout gemaakt. Door een fout in de webwinkel van Media Markt konden klanten voor vorige week iMacs van ongeveer 2000 euro kopen voor een fractie van dat bedrag.

Klanten konden de computers kopen voor een paar euro en kregen die ook thuisbezorgd. De winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen, of flink bijbetalen. Een aantal klanten ziet dat niet zitten en weigert. 

Sommige kopers willen de iMacs niet terugsturen omdat ze al zijn geleverd en de koopovereenkomst in hun ogen definitief is. Juridisch adviesbureau Aliter Melius staat een aantal van hen bij. In e-mails die persbureau ANP in handen heeft, staat dat MediaMarkt minstens in één geval een incassobureau wil inschakelen.

Aantal op twee handen te tellen

Media Markt laat in een reactie weten dat het aantal iMacs dat met de foute prijs is verkocht op twee handen te tellen is.

"Zodra we erachter kwamen dat de prijs niet klopte, hebben we contact gezocht met de kopers. Met bijna iedereen konden we tot een oplossing komen want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn", aldus een woordvoerder van de winkelketen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nemo kocht drie iMacs voor nog geen 7 euro, Media Markt eist ze terug

Leen Bakker hoefde niet te leveren

Het is niet voor het eerst dat webwinkels blunderen met prijzen op hun website. Dat overkwam Leen Bakker ook in 2017. Door een fout konden klanten een hoogslaper voor 24 euro kopen, terwijl die normaal gesproken 319 euro kostte.

Leen Bakker annuleerde al die orders. Sommige klanten die daardoor naast een goedkope hoogslaper grepen, stapten naar de rechter.

De rechter vond dat de consumenten er niet vanuit mochten gaan dat de getoonde prijs de juiste was. Daarom hoefde Leen Bakker de bedden niet alsnog voor 24 euro te leveren, zoals de 'gedupeerden' hadden geëist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Pech voor koopjesjagers: klanten Leen Bakker krijgen geen spotgoedkope hoogslaper

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van