20 miljoen verlies

RAI Amsterdam wil 125 banen schrappen vanwege coronacrisis

08 juli 2020 08:22 Aangepast: 08 juli 2020 08:38
Paul Riemens, topman van RAI Amsterdam in een lege beurshal. Beeld © ANP

Lege hallen in plaats van drukbezochte vakbeurzen zorgen voor problemen bij de grote evenementlocaties van ons land. Bij RAI Amsterdam zijn de zorgen zo groot, dat het bedrijf flink gaat snijden in het personeelsbestand.

De coronacrisis hebben impact op de boekhouding van RAI Amsterdam, bevestigt het bedrijf berichtgeving van De Telegraaf aan RTL Z. Directeur Paul Riemens rekent op een verlies van 20 miljoen euro, vanwege de 115.000 vierkante meter aan ruimte voor beurzen die nu niet gebruikt worden. 

30 procent

Om te overleven, wil hij gaan reorganiseren. Vandaag doet het bedrijf een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad om 125 banen te schrappen, dat komt neer op 30 procent van alle medewerkers, laat woordvoerder Nils Vonder desgevraagd aan RTL Z weten. 

Gedwongen ontslagen zijn volgens Riemens niet te voorkomen. Met de ondernemingsraad gaat nu overlegd worden over een sociaal plan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Evenementen per 1 juli toegestaan, de maatregelen op een rij

Verlies beperken

Hij kan naar eigen zeggen niet anders, vooral om te voorkomen dat het bedrijf volgend jaar opnieuw miljoenen euro's verlies lijdt. Met alle maatregelen die genomen worden om toch weer beurzen te kunnen organiseren, blijft de grote onzekere factor of beursorganisatoren, standhouders en bezoekers het ook weer aandurven, aldus Riemens.

Bijna alle evenementen zijn afgelast voor dit jaar, waar er normaal gesproken zo'n 500 gehouden worden. Dat zal volgend jaar niet veel beter zijn, verwacht de topman. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Evenementhallen en congrescentra boos over 30-mensenregel

Dieprode cijfers

Ook Ahoy Rotterdam, de Utrechtse Jaarbeurs en Mecc in Maastricht zitten in de problemen, laten ze de krant weten. Een dramatisch jaar met dieprode cijfers, zegt een woordvoerder van Mecc.

De bedrijven hopen dat de overheid de coronamaatregelen verder versoepeld. Anderhalve meter afstand houden is voor dit soort evenementen niet vol te houden, zeggen ze. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van