Weinig pakken verkocht

Meer overheidssteun voor Suit Supply: staat garandeert leningen

06 juli 2020 08:12 Aangepast: 06 juli 2020 08:16
Een klant wordt geholpen in een winkel van SuitSupply. Beeld © Robin Utrecht

Pakkenmaker Suit Supply heeft flink wat extra geld nodig om door de coronacrisis te komen. Het krijgt 40 miljoen euro aan bankleningen waarvoor de staat garant staat en de aandeelhouders storten 20 miljoen bij.

Een consortium van banken verstrekt de leningen in het kaden van de GO-C-regeling, zegt topman Fokke de Jong tegen het Financieele Dagblad (FD). De Garantie Ondernemingsfinanciering Corona (GO-C) is bedoeld voor bedrijven die tijdelijk geld tekort hebben door de crisis.

Zij kunnen bij banken aankloppen voor leningen waarvoor de staat voor 80 procent garant staat. Daardoor lopen de banken maar weinig risico. Zelfs als het bedrijf failliet zou gaan, krijgen ze nog altijd 80 procent van hun geld terug. Door die garantie kunnen banken makkelijker geld uitlenen tegen lagere rentetarieven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

NOW 2.0 van start: extra steun voor ondernemers, geen boete op ontslag

Lockdown

Naast de gegarandeerde leningen trekken ook de bestaande aandeelhouders de portemonnee. Oprichter De Jong en investeerder NPM storten allebei 10 miljoen euro in de kas. Eerder deed het bedrijf ook al een beroep op de NOW-regeling, waardoor de overheid een groot deel van de loonkosten vergoedt.

Suit Supply heeft winkels over de hele wereld, maar liep de afgelopen maanden vrijwel overal tegen hetzelfde probleem aan: ze moesten dicht door de lockdown. Bovendien hebben mensen even wat minder behoefte aan pakken. "Mensen die op de bank of in de tuin zitten hebben onze spullen niet nodig", aldus de Jong in het FD.

Geen afschrijvingen

Toch ziet het bedrijf de toekomst behoorlijk positief in. De vraag naar pakken zou inmiddels alweer snel aan het herstellen zijn. Bovendien is er niet afgeschreven op de voorraad, de verwachting is dat die later gewoon nog verkocht kan worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van