Tegenvaller

H&M diep in de coronapuree: kwartaalverlies van 700 miljoen dollar

26 juni 2020 10:17 Aangepast: 26 juni 2020 12:16
Een filiaal van H&M in Middelburg. Beeld © Peter Hilz

Kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft voor het eerst in meer dan tien jaar een kwartaal afgesloten met een verlies. En niet zo'n beetje ook: door de uitbraak van het coronavirus bleven veel winkels tijdelijk dicht. Het verlies voor belastingen kwam uit op omgerekend 700 miljoen dollar.

Het kwartaal van H&M liep ook precies van de maart tot en met mei, de periode dat in heel veel landen het openbare leven zo goed als plat lag. 

Groter verlies dan gedacht

Het verlies van 700 miljoen dollar (omgerekend zo'n 623 miljoen euro) is ook iets meer dan analisten hadden verwacht. H&M had eerder al gewaarschuwd voor een negatief resultaat als gevolg van de crisis.

Op het dieptepunt midden april waren vier op de vijf H&M-filialen gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Afgelopen kwartaal werd er 50 procent minder verkocht dan normaal en in juni is dat percentage tot nu toe 25 procent. De verkoop in juni is al beter dan H&M had verwacht.

De Zweedse winkelketen kondigde ook aan meer van de in totaal ruim 5000 filialen te willen sluiten. Tegen het eind van het jaar moeten dat er veertig minder zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van