'Er is meer aan de hand'

Vakbonden ongerust door 'verrassende' vertrekregeling bij Transavia

25 juni 2020 16:43 Aangepast: 25 juni 2020 19:03
Transavia heeft komend jaar minder personeel nodig. Hoeveel banen er verdwijnen, is nog onbekend. Beeld © ANP

Transavia stelt een vrijwillige vertrekregeling in voor het personeel. Daarmee hoopt de maatschappij later gedwongen ontslagen te voorkomen. Vakbonden zijn daar niet gerust op.

Vanwege de coronacrisis vliegen er minder mensen, waardoor Transavia moet inkrimpen. Het bedrijf verwacht volgend jaar minder personeel nodig te hebben dan dit jaar. Daarom biedt het werknemers een compensatie als zij stoppen met werken.

Voor cabinevakbond VNC kwam dat als een verrassing. "Het is een teken dat er toch meer aan de hand is dan Transavia in eerste instantie wilde toegeven", aldus VNC-voorzitter Annette Groeneveld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weinig animo voor vrijwillige vertrekregeling KLM

'Sociaal plan niet nodig'

Volgens Groeneveld heeft VNC meerdere keren aangedrongen om mee te denken over een sociaal plan voor medewerkers die door de crisis in de luchtvaart hun baan verliezen.

"Transavia vond dat in eerste instantie niet nodig, omdat ze dachten dat ze de krimp met het huidige personeelsbestand konden opvangen. Maar nu komen ze toch met een vertrekregeling", zegt ze. "Blijkbaar kunnen ze toch niet alles opvangen. Dat is voor onze leden een bron van onrust."

De maatschappij heeft circa 2600 mensen in dienst, goed voor 2200 fte. Hoeveel banen zullen verdwijnen, is nog onduidelijk. Een woordvoerder noemt het 'te vroeg om daar nu al getallen aan te plakken'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Transavia vraagt NOW aan, bonus personeel wordt uitgesteld

Maximaal achttien maandsalarissen

De vertrekregeling, waarvoor werknemers zich in juli kunnen aanmelden, is inhoudelijk gelijk aan die van KLM en vooral interessant voor oudgedienden. 

Vertrekkende werknemers kunnen een kwart bruto maandsalaris per dienstjaar krijgen voor de eerste tien dienstjaren en één bruto maandsalaris vanaf het elfde dienstjaar. De vergoeding bedraagt in totaal maximaal achttien maandsalarissen.

Alle medewerkers kunnen reageren, behalve de monteurs van het vliegtuigonderhoud. Dat is de enige functie waarvoor Transavia nog vacatures heeft openstaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Versoepeling reisadvies: Transavia gaat naar meer landen vliegen

Vakbonden niet betrokken

Ook Birte Nelen van FNV Luchtvaart is verrast door de vertrekregeling, maar dan vooral over het feit dat de vakbonden niet konden meedenken over de regeling. "Transavia heeft dit simpelweg meegedeeld."

Volgens Nelen, die het grondpersoneel vertegenwoordigt, maken veel werknemers zich zorgen over hun baan. Ook al wordt er steeds meer gevlogen en verkoopt Transavia weer steeds meer tickets. "Het is nog lang niet zoals het was voor corona, toen alle toestellen vlogen en ze ook nog allemaal vol zaten."

FNV Luchtvaart staat daarom positief tegenover de vertrekregeling. "Het is een eerste stap om ontslagen te voorkomen", zegt Nelen. "Daarna kun je nog denken aan het stimuleren van deeltijdwerken of het opnemen van een sabbatical, en het detacheren van personeel in andere sectoren."

Hoeveel medewerkers van de regeling gebruik kunnen maken, bepaalt Transavia in augustus, als de aanmeldingstermijn is verstreken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van