Boekhoudschandaal

Analist: aandeel Wirecard nog maar een euro waard

24 juni 2020 17:31 Aangepast: 25 juni 2020 14:38
Beeld © ANP

Bank of America is zeer somber over het Duitse Wirecard. Stond de koers van een aandeel vorige week nog boven de 100 euro, nu hangt een analist van de bank er een prijskaartje van slechts 1 euro aan.

De beurskoers van Wirecard is in een week tijd ingestort, na een stortvloed aan slecht nieuws. Het bedrijf lijkt gerommeld te hebben met de boekhouding. Er is 1,9 miljard euro kwijt, de topman stapte op en werd even later opgepakt door de Duitse politie.

Er is grote twijfel of het bedrijf er bovenop gaat komen. "Klanten zijn mogelijk begonnen met het verlaten van Wirecard en kredietverstrekkers overwegen of ze nog wel geld willen uitlenen", aldus een analist van Bank of America tegen persbureau Bloomberg. "Het is onwaarschijnlijk dat er snel duidelijkheid zal komen over de onderliggende activiteiten."

Miniatuurvoorbeeld
Duitse concurrent Adyen onder vuur

Adyen-concurrent Wirecard door het putje nu 1,9 miljard zoek is

Meer arrestaties

De Duitse justitie sluit meer arrestaties niet uit, meldt Financial Times. Naast Markus Braun, de voormalig topman, zou ook de COO verdacht worden. Hij zou op dit moment echter in de Filipijnen verblijven. Ook andere leden van de directie zouden worden onderzocht. 

Nederlandse beleggers overwegen een rechtszaak te starten tegen Wirecard en de accountant van het bedrijf. Dat liet de VEB eerder aan RTL Z weten. Ze willen dat de belangenbehartiger voor Nederlandse beleggers juridische stappen onderneemt tegen Wirecard, omdat de beurskoers de laatste dagen is ingestort en ze op papier veel geld zijn verloren.

Miniatuurvoorbeeld
Bijna 2 miljard euro zoek bij Wirecard

Missende miljarden bij Wirecard bestonden misschien niet eens

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van