Bedrijven

'Shell plant grote reorganisatie met banenverlies'

23 juni 2020 18:26 Aangepast: 23 juni 2020 20:25
Beeld © ANP

Olie- en gasconcern Shell bereidt een grote reorganisatie voor waarbij een onbekend aantal banen verloren zal gaan.

Topman Ben van Beurden heeft het personeel in een videoboodschap hiervan op de hoogte gesteld, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De reorganisatie zou te maken hebben met de keuze voor een nieuwe bedrijfsstructuur die past bij activiteiten op het gebied van duurzame energie, waar Shell zich meer op wil gaan richten.

Ook gevolgen voor Nederland

Hoe de reorganisatie eruit gaat zien en hoeveel banen er verdwijnen, zou voor het einde van dit jaar bekend worden gemaakt. Shell is nu nog bezig met een evaluatie van de huidige bedrijfsstructuur. De nieuwe structuur zou op zijn vroegst volgend jaar van kracht worden.

Welke gevolgen de geplande reorganisatie precies heeft voor de Nederlandse activiteiten, is onduidelijk. Maar dat het olie- en gasconcern ook hier zal reorganiseren, is waarschijnlijk. Vorige maand werd bekend dat Shell Nederland werkt aan een vrijwillige vertrekregeling voor bepaalde delen van de organisatie. Het concern telt zo'n 10.000 werknemers in Nederland.

Een woordvoerster van Shell Nederland wijst erop dat Shell al eerder bekend heeft gemaakt te willen reorganiseren. "Dit is geen nieuws. We hebben eerder gezegd dat we in de komende maanden een uitvoerige evaluatie van ons bedrijf doorlopen, om ons aan te passen aan een andere toekomst en sterker voor de dag te komen. Om die reden gaan we onze organisatie waar nodig anders vormgeven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van