Ga naar de inhoud
Communicatiesoftware

Nederlands techbedrijf Messagebird groeit hard en wil naar de beurs

Het gaat goed met het Nederlandse techbedrijf Messagebird. Het bedrijf groeit hard en wil daarom naar de beurs, zegt oprichter en ceo Robert Vis. Doel is om de beursgang binnen een jaar rond te krijgen.

"We werken samen met bankiers en mijn cfo heeft als opdracht om de beursgang binnen twaalf maanden te regelen”, zegt Vis in een interview met persbureau Bloomberg. Het bedrijf dat nu tien jaar bestaat is daar volgens de 36-jarige Nederlander wel klaar voor.

Messagebird heeft inmiddels kantoren over de hele wereld, van het hoofdkantoor in Amsterdam tot vestigingen in onder meer San Francisco, Singapore, Sydney en Bogotá. Volgens de eigen site werken er 112 mensen en maken er ruim 15.000 bedrijven wereldwijd gebruik van de diensten van het bedrijf. 

Schommelende koersen

Wanneer de beursgang precies zal zijn, daar is nog geen plan voor. Er zal ook constant bekeken worden of een beursgang wel verstandig is, voegt hij toe.

Dat is logisch, want sinds de uitbraak van het coronavirus gaan beurskoersen wereldwijd hard op en neer. Onzekerheid op financiële markten is doorgaans geen geschikt moment voor een beursgang. 

Die onzekerheid op de beurs vanwege de coronacrisis hoeft geen belemmering te zijn voor de plannen van Messagebird. Het bedrijf groeit hard, vertelt Vis. Het bedrijf ligt op koers om 50 procent te groeien, wat neerkomt om een omzet van 300 miljoen euro dit jaar. 

"De angst om weer de boot te missen is groot als het gaat om tech of it-bedrijven, dus als er iets is waar iedereen kan instappen, staan investeerders te dringen"

'Prima moment voor beursgang'

De markt waarin Messagebird actief is, het leveren van software waarmee bedrijven makkelijker kunnen communiceren met de klant, groeit juist extra hard dankzij de coronacrisis.

"Ook in coronatijd loopt dat door", zegt Hans de Geus, beurscommentator voor RTL Z. "Het is een prima moment om naar de beurs te gaan, kijk maar naar de bedrijven die het op dit moment goed doen op de beurs zoals Amazon en Netflix."

Beleggers staan volgens De Geus te springen om te kunnen investeren, zeker als het gaat om bedrijven in de techsector. "De angst om weer de boot te missen is groot als het gaat om tech of it-bedrijven, dus als er iets is waar iedereen kan instappen, staan investeerders te dringen", zegt hij.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse sms-startup Messagebird haalt 51 miljoen euro op

Concurrent is miljarden waard

De interesse van beleggers zal uiteraard afhangen van de waardering van het bedrijf. Bij de laatst bekende investeringsronde, in 2017, haalde het bedrijf 60 miljoen dollar (indertijd 51 miljoen euro) op bij grote durfinvesteerders Atomico, Accel en Y-Combinator, blijkt uit gegevens van platform Crunchbase

Ter vergelijking: de Amerikaanse concurrent van Messagebird Twilio ging in 2017 naar de beurs. Dat leverde een bedrag op van 1,23 miljard dollar, het bedrijf heeft nu een beurswaarde van 30 miljard dollar

Ook de toekomstplannen van het bedrijf zullen bepalend zijn voor de mate waarin beleggers interesse hebben. "Het is wel fijn als ze een groeiplan hebben en niet alleen maar willen cashen voor de bestaande aandeelhouders", legt De Geus uit. "Dan koop je een afgelikte boterham."

Bron: RTL Z
Dit is een artikel van