Vertrekregeling

Air France wil 8300 werknemers verleiden vrijwillig op te stappen

17 juni 2020 15:03 Aangepast: 17 juni 2020 15:14
Beeld © ANP

Luchtvaartmaatschappij Air France wil 8300 werknemers vragen om vrijwillig op te stappen met een vertrekregeling. Dat moet gedwongen ontslagen beperken of voorkomen. 

Met het plan hoopt Air France vrijwillig afscheid te kunnen nemen van 300 piloten, 2000 cabinemedewerkers en 6000 grondmedewekers  

De bezuinigingen bij Air France zouden 17 procent van alle medewerkers kunnen treffen, aldus ingewijden. Het bedrijf wil geld besparen nu het door de crisis een groot deel van de vloot aan de grond houdt.

De op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa bereidt zich voor om het definitieve plan in de komende weken bekend te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees verder

KLM komt met vrijwillige vertrekregeling voor alle werknemers

Ontslagronde bij KLM

Verwacht wordt dat zusterbedrijf KLM ook binnenkort een ontslagronde bekendmaakt. 

KLM kwam vorige maand ook al met een vrijwillige vertrekregeling. Dat was zowel voor cabinepersoneel als mensen op kantoor. Bij KLM werken 36.000 mensen met een vaste baan.

Ook bij andere maatschappijen beginnen de gevolgen van de coronacrisis merkbaar te worden in de vorm van ontslagen. British Airways maakte eerder bekend 12.000 banen te schrappen, en het Duitse Lufthansa zou 22.000 voltijdbanen te veel hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van