Corona-effect

25 procent meer pakketjes: PostNL optimistischer over 2020

17 juni 2020 08:28
Door corona bestellen we meer via webwinkels.

Door de coronacrisis bestellen consumenten veel meer spullen online en daardoor bezorgde PostNL in april en mei 25 procent meer pakketjes. Dat weegt ruimschoots op tegen de lagere resultaten bij de postdivisie. PostNL verhoogt dan ook de verwachtingen voor heel 2020.

Toen het coronavirus in Nederland toesloeg begonnen we met zijn allen meer via webwinkels te kopen, mede doordat sommige winkels waren gesloten en omdat mensen bang waren besmet te raken.

Al die spullen die we online kopen moeten natuurlijk wel bezorgd worden. In maart bracht PostNL al 14 procent meer pakketjes bij ons thuis en in april en mei was er zelfs sprake van een stijging van 25 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

PostNL lijdt fiks verlies in het eerste kwartaal

Minder brieven

Tegelijktertijd hebben postbodes minder brieven om rond te brengen. Bedrijven stelden hun marketingcampagnes uit, waardoor er minder partijenpost was.

Maar door de stortvloed aan pakketjes draait PostNL veel beter dan het bedrijf had verwacht. In het tweede kwartaal zal de winst voorr aftrek van rente en belastingen en voor bijzondere posten 'sterk' boven de 39 miljoen euro van vorig jaar liggen, stelt PostNL.

Over heel 2020 zal diezelfde winst ook 'sterk' boven de eerdere verwachting van tussen de 110 miljoen en 130 miljoen euro liggen. Het bedrijf houdt wel een slag om de arm omdat het nog niet duidelijk is hoe het coronavirus zich in de rest van het jaar zal ontwikkelen.

In eerste kwartaal daalde de winst nog

In het eerste kwartaal daalde de winst van PostNL nog. Dat kwam deels door verliezen bij Nexive, een dochterbedrijf dat in Italië post bezorgt en is verkocht.

Bij pakketbezorging steeg het resultaat toen wel, terwijl bij postbezorging in Nederland de winst juist sterk terugviel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van