Bedrijven

Prijsvechter EasyJet wil vanaf 1 juli weer vliegen vanaf Schiphol

02 juni 2020 11:25 Aangepast: 02 juni 2020 11:50
Easyjet-vliegtuigen, vanwege de corona-uitbraak geparkeerd op Gatwick Airport nabij Londen. Beeld © ANP

EasyJet wil vanaf volgende maand weer gaan vliegen vanaf Schiphol. De Britse prijsvechter hervat deze zomer in totaal 35 routes vanaf Amsterdam naar Europese bestemmingen.

Net als veel andere luchtvaartmaatschappijen hield EasyJet vliegtuigen wekenlang aan de grond. Vanaf 1 juli gaat de maatschappij weer vliegen naar onder andere Alicante, Berlijn, Corfu, Londen, Ibiza en Tel Aviv. Op 1 augustus komen daar meer bestemmingen bij, onder andere Kopenhagen, Rome en Venetië.

De vluchten gaan minder vaak dan voorheen. In totaal zal EasyJet deze zomer op een derde van zijn normale capaciteit vliegen.

Eerder kondigde EasyJet aan vanaf 15 juni beperkt te vliegen binnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

Mondkapjes aan boord

Bij de vluchten worden nieuwe veiligheidsmaatregelen in acht genomen, schrijft EasyJet in een persbericht. Er wordt vaker schoongemaakt en mondkapejs aan boord zijn verplicht voor zowel het personeel als de passagiers. Op korte vluchten kun je geen eten of drinken bestellen.

Stunten met stoelen

De luchtvaart lijdt zwaar onder de coronacrisis en kondigde eerder aan 4500 banen te schrappen. Om reizigers te verleiden weer in het vliegtuig te stappen, biedt EasyJet tot aanstaande vrijdag meer dan een miljoen stoelen aan voor 30 euro. Die aanbieding geldt alleen voor bepaalde bestemmingen en tijden, zonder bagage en stoelkeuze.

Consumenten durven het geleidelijk weer aan om vakanties met het vliegtuig naar Zuid-Europa te boeken voor deze zomer. In vergelijking met vorig jaar zijn er wel een stuk minder boekingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van