Bedrijven

Van 30 naar 1000: Ryanair wil vanaf juli flink meer vluchten uitvoeren

12 mei 2020 11:15
Geparkeerde toestellen van Ryanair op het vliegveld van Manchester tijdens de coronacrisis, mei 2020. Beeld © AFP

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil vanaf 1 juli 40 procent van haar vluchten hervatten. Passagiers en cabinepersoneel zullen daarbij mondkapjes gaan dragen, terwijl er ook temperatuurtesten worden ingevoerd, meldt het Ierse bedrijf.

Het is de bedoeling dat er dagelijks circa duizend vluchten uitgevoerd gaan worden, waarmee het overgrote deel van het netwerk weer in dienst wordt genomen. Het bedrijf gaat dan weer vluchten uitvoeren vanaf de meeste van haar 80 Europese bases. 

Monitoren

Ryanair wil dat reizigers checken of ze geen verhoging hebben, voordat ze afreizen naar het vliegveld. Ook daar kan je temperatuur worden gemeten, al is het onduidelijk of dit standaard wordt gedaan.

Aan boord moeten passagiers goedkeuring vragen aan cabinepersoneel voor gebruik van het toilet, om rijen te voorkomen. Ook moeten zij informatie geven over hun reizen. Deze informatie zal door overheden worden gebruikt om quarantainemaatregelen te monitoren.

Uitgekleed schema

Sinds medio maart vliegt Ryanair met een zeer uitgekleed schema vanwege maatregelen van overheden om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Dagelijks gaat het momenteel om zo'n 30 vluchten tussen Ierland, het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KLM stelt mondkapjes verplicht, passagiers moeten ze zelf meenemen

Wizz Air en KLM

Ook andere maatschappijen breiden hun vluchtschema weer (mondjesmaat) uit. De Hongaarse budgetmaatschappij Wizz Air bijvoorbeeld, vliegt sinds begin deze maand weer naar zo'n twintig bestemmingen vanuit Wenen. Het bedrijf voert ook vluchten uit naar en vanaf Eindhoven

Luchtvaartmaatschappij KLM voert ook het aantal bestemmingen waarop gevlogen wordt weer op. Reizigers zijn verplicht om mondkapjes te dragen aan boord en bij de gates. Ook vakantiebedrijven Corendon en Sunweb proberen met verschillend initiatieven consumenten te verleiden weer vakanties te boeken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van