Ga naar de inhoud
Bedrijven

Bij Google en Facebook mogen medewerkers tot einde jaar thuiswerken

Steunbetuiging voor zorgpersoneel bij het hoofdkantoor van Facebook in Californië. Beeld © EPA

Techbedrijven Google en Facebook laten een deel van hun werknemers de rest van het jaar vanuit huis werken, als zij dat willen. De twee bedrijven willen hun kantoren weer openen binnenkort, maar gaan niet al het personeel verplichten om naar de zaak te komen.

Google was in eerste instantie van plan om het thuiswerkbeleid tot 1 juni te laten duren, maar verlengt dat met 7 maanden, schrijft The Information op basis van interne informatie. Facebook wilde de kantoren begin juli weer openen, zodra lockdowns in de VS vanwege het coronavirus worden opgeheven, meldt de BBC

Het bedrijf pakt het nu anders aan. Iedereen die vanuit huis kan werken, mag dit blijven doen tot het eind van het jaar, laat een woordvoerder van het bedrijf aan de BBC weten. Het socialmediabedrijf is nog aan het uitzoeken wie wel naar kantoor moet komen. 

Google
Lees ook
Google groeit ondanks coronacrisis, advertentieinkomsten lopen wel terug

Extra maatregelen

Bij Google worden werknemers die echt op kantoor moeten zijn vanaf juni/ juli weer verwacht, zegt woordvoerder Rachid Finge tegen RTL Z. Voorwaarde is wel dat het ook in lijn is met plaatselijke regels van de overheid. "Voor de meerderheid van de Googlers geldt echter dat ze waarschijnlijk tot het eind van het jaar vanuit huis zullen werken", meldt Finge. 

Facebook was een van de eerste techbedrijven die werknemers vanuit huis liet werken toen de coronacrisis zich over de wereld verspreidde. Werknemers kregen een bonus van 1000 dollar (922 euro) om bijvoorbeeld kinderopvang van te kunnen betalen. 

Beide bedrijven reageerden niet direct op vragen van RTL Z.

Thuiswerken
Lees ook:
Thuiswerken leidt tot lichamelijke klachten: zo houd je jezelf gezond
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl