Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Uitstel van betaling voor Belgische speelgoedzuster Blokker

05 mei 2020 16:44 Aangepast: 05 mei 2020 16:50
De Maxi Toys winkel in Zaventem Beeld © ANP / Belga

De Belgische speelgoedketen Maxi Toys heeft uitstel van betaling aangevraagd. De keten is onderdeel van het Nederlandse bedrijf Mirage, dat ook eigenaar is van de winkels van Blokker, Big Bazar en Intertoys.

Maxi Toys zegt zwaar getroffen te zijn door de coronacrisis. De winkels in België zijn al zeven weken dicht en daarmee is volgens topman Alain Hellebaut 93 procent van de omzet weggevallen. Het bedrijf hoopt zo veel mogelijk banen veilig te kunnen stellen door nieuwe investeerders te vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Blokker Holding krijgt nieuwe naam, wil verwarring voorkomen

Van Blokker Holding naar Mirage

Blokker Holding verkocht Maxi Toys in januari vorig jaar aan de Portugese investeerder Green Swan. Die kocht later ook de Belgische winkels van Bart Smit en de Nederlandse keten Intertoys nadat die failliet was gegaan.

Nadat de familie Blokker de winkelketen met hun naam aan directeur Michiel Witteveen had verkocht, nam die in september ook de speelgoedketens weer over van Green Swan. Witteveen had de naam van Blokker Holding toen al in Mirage veranderd, om verwarring tussen het moederbedrijf en de huishoudketen te voorkomen.

RTL Z / ANP / BELGA

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore