Bedrijven

Winst Facebook verdubbelt, koers bijna op hoogste punt ooit

30 april 2020 10:56
Consumenten delen hun ervaringen tijdens de coronacrisis meer via Facebook. Beeld © Getty

De coronacrisis heeft geen greep op Facebook. Het concern wist in het eerste kwartaal de omzet met 18 procent te laten stijgen en de winst verdubbelde zelfs. De koers stijgt flink en staat nog maar 5 procent onder het hoogste niveau ooit.

"Het is lastig om advertenties binnen te halen, maar dat geldt niet voor Facebook", zegt RTL Z-beurscommentator Jacob Schoenmaker. Hij vindt dat Facebook het 'ongelooflijk goed' heeft gedaan.

'Heel mooi bedrijfsmodel'

Op een omzet van 18 miljard dollar (+17,7 procent) behaalde Facebook een nettowinst van 4,9 miljard dollar (een stijging van bijna 102 procent). "Dan heb je een heel mooi bedrijfsmodel te pakken", aldus Schoenmaker.

Het aantal actieve gebruikers nam met 11 procent toe tot 1,7 miljard. Facebook zei in maart wel een sterke daling in de advertentie-inkomsten te zien, maar in de eerste weken weken van april begonnen die inkomsten 'stabiliteit' te vertonen. Dat zorgt voor optimisme onder beleggers.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

'Brussel wil snel meer transparantie van techreuzen'

Beurskoers

De resultaten werden gisteravond na het slot van Wall Street bekend gemaakt. In de nabeurshandel steeg de koers even met 10 procent. Nu staat het aandeel, in de voorbeurshandel, zo'n 9 procent in de plus.

Dat is ondanks het feit dat topman Mark Zuckerberg zei dat hij bezorgd is dat het coronavirus langer zal duren dan de meeste mensen nu denken.

'Niet immuun'

Volgens cfo David Wehner is Facebook 'niet immuun voor de coronacrisis. De onderneming geeft dan ook geen prognose voor het tweede kwartaal.

Facebook heeft een sterke balans om eventuele tegenvallers op te vangen. Zo had het concern eind maart voor ruim 60 miljard dollar aan contanten en beleggingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van