Bedrijven

Ikea opent 28 april de deuren weer, inclusief coronamaatregelen

17 april 2020 19:41 Aangepast: 17 april 2020 20:12
Twee klanten op zoek naar een nieuwe keuken bij Ikea. Beeld © Getty Images

Ikea wil op 28 april de deuren van de Nederlandse zaken weer openen. De woonwinkelreus introduceert dan wel meerdere veiligheidsmaatregelen om eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De maatregelen lijken sterk op de regels die nu al gelden bij verschillende winkels. Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd de winkel in mag wordt beperkt en je mag met maximaal twee personen winkelen.

Het bedrijf blijft de maatregelen en adviezen van het RIVM en de overheid volgen. Daarom benadrukt Ikea dat de heropening op 28 april onder voorbehoud is. Mocht het overheidsadvies aangepast worden, kan de heropening worden uitgesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle vestigingen van IKEA per direct gesloten

Restaurants en ballenbak blijven dicht

Voorlopig geen zweedse balletjes: de restaurants van Ikea blijven voorlopig dicht. Ook de speelplaatsen voor kinderen, de welbekende ballenbakken, blijven voorlopig gesloten. Bij de kassa's en klantenservice worden plexiglas schermen geplaatst, net zoals in de supermarkt.

IKEA benadrukt dat de heropening op 28 april onder voorbehoud is. Het bedrijf blijft ook alert op de maatregelen en adviezen van het RIVM en de overheid. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van