Bedrijven

ICI Paris XL wil toch (deels) huur betalen voor winkelpanden

09 april 2020 14:27
Beeld © ANP

AS Watson trekt de keutel in: het bedrijf wil toch een deel van de huur blijven betalen voor de vestigingen van zijn keten ICI Paris XL.

Vorige week kondigde het Hongkongse bedrijf aan te stoppen met het betalen van huur. Daar waren de verhuurders niet blij mee.

AS Watson de grootste drogisterijketen ter wereld. In Nederland exploiteert het Trekpleister, Kruidvat en dus ICI Paris XL. In 2018 noteerde het concern een omzet van omgerekend ruim 53 miljard euro

'Overmacht' 

In een brief schreef AS Watson per april te stoppen met het overmaken van de huur. Volgens het bedrijf was er sprake van 'overmacht': vanwege de coronacrisis konden de parfumerieën niet open en dus geen geld verdienen. 

Na een storm van kritiek komt het moederbedrijf daar op terug. Een woordvoerder laat aan RTL Z weten dat AS Watson graag overeenstemming wil bereiken met alle verhuurders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Verhuurder vraagt bankroet voor AS Watson, na weigering huur te betalen

50/50

AS Watson stelt voor tijdelijk de helft van de huur te betalen. De andere helft wordt opgeschort. Daarnaast wil de winkelketen maandelijks bespreken hoe de zaken ervoor staan.

Of de verhuurders daarmee akkoord gaan, is niet bekend.

Pieter van Loon, eigenaar van vastgoedbedrijf Tres Invest, wilde een statement maken als verhuurder. Daarom vroeg hij vorige week het faillissement aan voor de Europese tak van AS Watson. De rechter moet nog een besluit nemen over die zaak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van