Ga naar de inhoud
Bedrijven

Corona-update: Winkelketens gaan weer open, 65.000 aanvragen NOW

Beeld © ANP

Ook vandaag is er weer veel corona-gerelateerd nieuws. RTL Z zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

Winkelketens gaan weer open

Sommige winkelketens die vorig maand dicht gingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gaan weer open. Onder andere pakkenwinkel SuitSupply, schoenenwinkel Van Haren en buitensportwinkel Bever openen de deuren.

Bij Van Haren gaan bijna alle filialen weer open, bij Suitsuppy gaat het om 24 winkels en bij Bever om 12 winkels.

Alle ketens nemen voorzorgsmaatregelen, zodat zij voldoen aan de maatregelen van de overheid en de richtlijnen die het RIVM opstelde voor winkels. SuitSupply wil dat klanten zo veel mogelijk op afspraak de winkel bezoeken.

65.000 aanvragen tegemoetkoming loonkosten

Bijna 65.000 bedrijven hebben bij het UWV een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Dat meldt de uitkeringsinstantie.

Via de noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) kunnen werkgevers tot 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen. De teller stond dinsdagmiddag op 50.000 steunaanvragen. Op maandag, de eerste dag dat bedrijven hun aanvraag konden indienen, kwamen er 35.000 aanvragen binnen.

De regeling is bedoeld voor bedrijven die minstens 20 procent omzetverlies leiden door de coronacrisis. Bedrijven in de horeca, de transportsector, de reisbranche en de evenementenbranche zagen hun inkomen flink afnemen. Het kabinet trekt 10 miljard euro uit voor de steunmaatregel.

VDL Nedcar wil weer aan de slag

In mei wil VDL Nedcar weer beginnen met de productie van BMW’s in de autofabriek in Born. Dat hangt nog wel af van mogelijke extra maatregelen door het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het personeel is op de hoogte gebracht dat het bedrijf op 1 mei wil proefdraaien. Op 4 mei zou de fabriek weer echt moeten draaien. Het bedrijf neemt maatregelen om het personeel veilig te laten werken.

KPN: beperkt last van coronacrisis

De coronacrisis gaat een beperkte impact hebben op de financiële resultaten van de eerste drie maanden, verwacht telecombedrijf KPN. 

Het is nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen van de crisis voor de rest van het jaar zal zijn. KPN heeft een aantal kostenbesparende maatregelen besproken de vakbonden. Maar ook voor conclusies over die maatregelen is het nog te vroeg, zegt het bedrijf.

Bron: RTL Z