Bedrijven

Verzekeraars NN, ASR en Aegon schorten dividend op om coronacrisis

06 april 2020 07:18 Aangepast: 06 april 2020 07:29
Archieffoto. Beeld © ANP

Verzekeraar Nationale Nederlanden schort de uitkering van dividend tijdelijk op, maakt NN Group maandagochtend bekend. Gisterenavond liet ASR Nederland al weten de dividenduitkering op te schorten.

De verzekeraars geven daarmee gehoor aan de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB). DNB heeft aan banken en verzekeraars gevraagd om voorlopig af te zien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen.

Volgens DNB is het verstandiger om met dat geld de financiële buffers hoog te houden. Dat geld kan goed van pas komen in de coronacrisis, zo redeneert DNB. Eiopa, de Europese toezichthouder voor verzekeraars, deed dezelfde oproep aan verzekeraars.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aegon, ASR en NN onderuit na oproep geen dividend uit te keren

NN Group stelt voldoende kapitaal te hebben en een sterke liquiditeitspositie te hebben, maar geeft toch gehoor aan de oproep van DNB. De verzekeraar hoopt in de tweede helft van 2020 alsnog uit te keren, net als ASR.

Beide verzekeraars zetten de lopende aandeleninkoopprogramma's stil. Afgelopen vrijdag schrapte verzekeraar Aegon al zijn dividend.

Verzekeraars volgen banken

Eerder besloten ook de grote banken ABN Amro, ING en Rabobank om het dividend te schrappen. Hoe meer kapitaal een bank heeft, hoe meer er kan worden uitgeleend. Bovendien wordt verwacht dat de banken financiele schade lopen doordat bedrijven waar geld aan is uitgeleend failliet gaan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van