Ga naar de inhoud
Ondernemersspreekuur

Mogelijk toch financiële hulp voor rijschoolhouders

Beeld © RTL Z

Veel ondernemers worden hard geraakt door het coronavirus. In het RTL Z Ondernemersspreekuur proberen wij elke werkdag antwoord te geven op jullie vragen. Deel #12: rijschoolhouders.

In de steek gelaten

Minister Koolmees komt mogelijk toch met financiële hulp voor rijschoolhouders. Dat zei hij in een extra uitzending van RTL Z, die in het teken stond van de noodmaatregelen van het kabinet.

Heel veel rijschoolhouders voelen zich in de steek gelaten, omdat zij niet in aanmerking komen voor de 4000 euro noodsteun. "Ik word toch ook net zo hard getroffen?", mailt Suraj Ramautar ons.

Ook Leon Hambuckers begrijpt de houding van het kabinet niet. "Ik ben dankbaar voor de bijstanduitkering, maar zie niet hoe ik hier mijn privé- en zakelijke verplichtingen mee kan voldoen." Hij vraagt of minister Koolmees hem kan helpen, 'zodat wij ons mooie beroep kunnen blijven uitoefenen'. 

Rijschoolhouders ook in race voor steun?

00:37
Hoe
Alles over het noodloket en gift van 4000 euro
Hoe werkt het noodloket voor getroffen ondernemers?

Koolmees denkt na over steun

"Het afgelopen weekend hebben we het loket al uitgebreid, daar zijn de detailhandelsbedrijven bijgekomen." De regeling was, legt Koolmees uit, in eerste instantie alleen bedoeld voor bedrijven die geraakt werden door overheidsmaatregelen. Dus bijvoorbeeld cafés en restaurants. Maar ook andere bedrijven worden geraakt en dus is het loket uitgebreid.

Dat gaat mogelijk ook gebeuren voor rijschoolhouders als Hambuckers. "We houden alle signalen in de gaten, dus deze oproep neem ik mee naar het kabinet. Om te kijken welke bedrijven in aanmerking komen, en om welke reden." De minister zegt dat hij het niet kan toezeggen, maar het wel gaat bespreken.

Heb jij zelf ook een vraag?

Vul je vraag hieronder in, dan gaan wij hem beantwoorden met de hulp van deskundigen.

De vragen gaan ook onderdeel uitmaken van onze nieuwsuitzendingen op RTL Z. Het kan zijn dat onze redactie je benadert om je vraag op te nemen op video.