Ga naar de inhoud
Bedrijven

Kaartjesregen in coronacrisis: 'Kracht van wenskaart herondekt'

Beeld © ANP

Thuis zitten, je vrienden en familie, niet kunnen zien, wat doe je dan? Kaartjes sturen! De wenskaart lijkt een heuse revival te maken, blijkt uit een rondgang van RTL Z.

Volgens PostNL worden in de sorteerkamers een stuk meer wenskaarten gespot. "Blijkbaar hebben mensen de kracht van een kaartje herontdekt", zegt een woordvoerder.

Online kaartenwinkel Greetz zegt dat het aantal verstuurde kaarten zelfs ruim is verdubbeld. Vooral kaarten met een eigen foto zijn populair op de website.

Corona-effect

Ook andere kaartenverkopers zien een corona-effect. Zo zegt Hallmark zowel online als in de winkel een forse toename van de verkopen te zien, vooral onder jongvolwassenen van onder de 35. Zij versturen twee keer zoveel kaarten als normaal.

Postbezorging
Lees ook:
Postbezorging gaat gewoon door, maar wel voorzichtiger

Bij Omapost, een kleinere kaartenwebsite, is het aantal verstuurde kaarten verdertigvoudigd. Het bedrijf verstuurde afgelopen week duizenden kaarten. Ook lanceerde het bedrijf de mogelijkheid om een oudere te 'adopteren'. Zo kunnen mensen een kaartje sturen naar een eenzame oudere die nu alleen thuis zit.

Eindexamens

Bij Hallmark gaan kaarten uit de categorie 'hart onder de riem' het hardst, de meest populaire kaart heeft de tekst 'dikke kus door de brievenbus'.

Bij Greetz zien ze ook dat kaarten uit de categorie 'ik denk aan je' populair zijn. Daarnaast worden er veel verjaardagskaarten gestuurd.

En bij Greetz is ook het aantal verstuurde kaarten over examens flink gestegen sinds het kabinet bekend maakte dat de centrale eindexamens dit jaar geschrapt zijn. Sommige leerlingen weten daardoor nu al dat ze geslaagd zijn voor hun diploma.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van