Bedrijven

Ziekenhuizen moeilijk bereikbaar door telefoonstoring

30 maart 2020 13:53 Aangepast: 30 maart 2020 14:32
Het Radboud UMC in Nijmegen. Beeld © ANP

Door een telefoonstoring waren ziekenhuizen door heel Nederland vanmiddag moeilijk bereikbaar. Het ging vooral om problemen op de vaste telefoonlijnen, bij ziekenhuizen in onder andere Nijmegen, Zutphen en Sneek. 

Update 14.25 uur:

De storing is voorbij meldt Vodafone, het bericht is daarom op meerdere plaatsen aangepast. 

Verspreid door Nederland

Het Radboud UMC in Nijmegen bijvoorbeeld meldde dat het niet of moeilijk bereikbaar was door de 'landelijke storing bij Vodafone'. Het bedrijf erkende de storing op Twitter.

Volgens Vodafone ging het vooral om de vaste telefonie, en was de storing op meerdere plekken verspreid door heel Nederland. 

En ook het Antoniusziekenhuis in Sneek had last van de storing. De nummers waren weliswaar in gebruik, maar de verbinding met poliklinieken was slecht. Het advies van het ziekenhuis is om als je hen niet kunt bereiken, het na een paar minuten nog eens te proberen. 

KPN zoekt het uit

Via Twitter lieten de Gelreziekenhuizen, gevestigd in Apeldoorn en Zutphen, weten ook problemen te hebben. Volgens hen kampte ook KPN met een storing, maar dat klopte niet, meldde een woordvoerder van het bedrijf.

Als klanten van KPN problemen hadden, dan kwam dat waarschijnlijk omdat zij met iemand probeerden te bellen die klant is van 'een andere provider', legde de woordvoerder uit.  

Voor zover bekend had de storing geen impact op alarmnummer 112, laat de politie desgevraagd weten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noodloket voor ondernemers draait 'net aan' na storing

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore